Wystawa Ansela Adamsa całkiem blisko
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Wystawa Ansela Adamsa całkiem blisko
Całkiem blisko, bo w okolicach Kopenhagi:
http://www.glholtegaard.dk/side.asp?sid ... 223&ver=uk
ktoś się wybiera?
http://www.glholtegaard.dk/side.asp?sid ... 223&ver=uk
ktoś się wybiera?
-
- -#
- Kontakt:
ja bede na tej wystawie...we wtorek
w niedziele wyjezdzam, rewelacyjnie sie wpasowala w zaplanowany wczesniej wyjazd
jadac przez Swinoujscie zrobisz niecale 500

w niedziele wyjezdzam, rewelacyjnie sie wpasowala w zaplanowany wczesniej wyjazd

ja mam do Wroclawia 220km a do Kopenhagi przez Niemcy robie 620km. wiec masz 840JaZ99 pisze:Ja mam 1100 km w jedną stronę, ale to i tak bliżej, niż do Kalifornii ;)

jadac przez Swinoujscie zrobisz niecale 500
Właśnie mam na półce "Trees" wydane przez Little, Brown i jakoś nie mogę sobie wyobrazić, w czym są lepsze od oryginału, dlatego chcę pojechać i przekonać się na własne oczy.AJK pisze:Reprodukcje zdjec w ksiazkach Adamsa (zarowne te z Christian Verlag jak i z Little, Brown) sa bardzo przecietne. Oryginal to zawsze cos innego.
JaZ
ps. Z Wrocławia to jest 1100 km tym nowym mostem. Być może promem byłoby i szybciej, pytanie tylko, skąd odpływają najbezpieczniejsze promy?
-
- -#
- Kontakt:
promem jest szybciej i taniej. most tez kosztuje i kawal drogi trzeba nadlozyc.JaZ99 pisze:
ps. Z Wrocławia to jest 1100 km tym nowym mostem. Być może promem byłoby i szybciej, pytanie tylko, skąd odpływają najbezpieczniejsze promy?
najciekawszy prom plynie Rostock-Gedser, kosztuje 80eur za samochod i plynie tylko 1,45h
polska Pomerania plynie 12h
dzisiaj wieczorem wyjezdzam, w jedna strone moge kogos zabrac

Właśnie sprawdziłem na viamichelin.com, że most kosztuje 215DDK w jedną stronę (ok. 100zł) i nie trzeba rezerwować miejsc, planować przybycia przed czasem, być zależnym od pogody.dadan_mafak pisze:promem jest szybciej i taniej. most tez kosztuje i kawal drogi trzeba nadlozyc.JaZ99 pisze:
najciekawszy prom plynie Rostock-Gedser, kosztuje 80eur za samochod i plynie tylko 1,45h
polska Pomerania plynie 12h
dzisiaj wieczorem wyjezdzam, w jedna strone moge kogos zabrac
Prom może i płynie 1,45h, ale po doliczeniu załadunku i wyładunku może to być znacznie więcej.
No i jest jeszcze jedna opcja - Wrocław ma bezpośrednie połączenie lotnicze z Kopenhagą (linie Cimber Air). Po uwzględnieniu cen benzyny może okazać się, że cena przejazdu jednej osoby samochodem jest porównywalna do ceny przelotu.
-
- -#
- Kontakt:
Dzięki za info!dadan_mafak pisze:bylem, widzialem, polecam
![]()
zapomnijcie o high-endowych albumach czy reprodukcjach...to jak wygladaja odbitki nie nadaje sie do opowiadania - zwlaszcza jak wygladaja najciemniejsze miejsca, glebokie cienie.
jak ktos ma mozliwosc ale sie zastanawia to lepiej zeby sie tam jednak udal...
Mam pytanie: jak duża jest ta wystawa, w sensie: ile czasu trzeba na nią przeznaczyć, aby wszystko na spokojnie pooglądać?
-
- -#
- Kontakt:
w dwie godziny zaliczysz spokojnie. wyswietlaja tez film, leci non-stop, rowniez warto obejrzec. Adams opowiada o wielu rzeczach (od muzyki po robote w ciemni).
sama wystawa ma jeden minus - czesc zdjec jest tak umiejscowiona, ze odbija sie w nich swiatlo ktore jest na dworze. ale idzie sobie z tym poradzic.
sama wystawa ma jeden minus - czesc zdjec jest tak umiejscowiona, ze odbija sie w nich swiatlo ktore jest na dworze. ale idzie sobie z tym poradzic.