co właśnie wywołałeś?

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

oKuba
-#

co właśnie wywołałeś?

Post autor: oKuba »

Z_photo pisze: 21 kwie 2025, 23:48 Obiekt jest zabezpieczony jako trwała ruina i udostępniony do zwiedzania
Fajna miejscówka, gdby tak jeszcze była odrobinę bardziej dzika. Ta wykoszona dookoła trawa trochę „psuje” efekt ;-)
Z_photo
-#

co właśnie wywołałeś?

Post autor: Z_photo »

Tak jak lubisz było tam kiedy odwiedziłem to miejsce po raz pierwszy, czyli w 2018 r. Tyle że teren był wtedy ogrodzony i objęty zakazem wejścia. Ale że była niedziela i nikt się przy tym zamku nie kręcił, to wespół z trójką przyjaciół podjęliśmy ryzyko - znaleźliśmy dziurę w płocie, weszliśmy na teren w sposób nienachalny ;-) i obfotografowaliśmy zamek z bliska i z każdej strony.
Do wnętrza jednak nie wchodziliśmy - to byłoby za bardzo ryzykowne.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Z_photo
-#

co właśnie wywołałeś?

Post autor: Z_photo »

A na marginesie: jak ktoś lubi literaturę sensacyjną to bardzo polecam powieści Macieja Siembiedy. To naprawdę wciągająca lektura.
Ja oszczędzam wzrok i "czytam" uszami - czyli odsłuchuję audiobooki.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
miki11
-#

co właśnie wywołałeś?

Post autor: miki11 »

Z_photo pisze: 22 kwie 2025, 22:07 znaleźliśmy dziurę w płocie
Też mam tu takie stare koszary pruskie, gdzie trzeba ową "dziurą w płocie" jakoś niepostrzeżenie się wśliznąć :-) Jest ryzyko, jest zabawa.