ramki do skanowania średniego formatu

Statywy, światłomierze, skanery.. i wszystko czego jeszcze możemy używac

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

Awatar użytkownika
korona.
-#

Post autor: korona. »

trochę dziwni mnie twoje pytanie, no ale skoro się nie domyślasz to podpowiem: bo mi się tak podoba:)

jeśli chodzi o sam patent oczywiście można skanować bez brzegów (docinamy mniejszą dziurę w kartce/ zaznaczamy mniejszy obszar skanowania w programie lub cropujemy zdjęcie po zeskanowaniu)
nikon sys. + pentacon six tl
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

Post autor: nord »

korona. pisze:trochę dziwni mnie twoje pytanie, no ale skoro się nie domyślasz to podpowiem: bo mi się tak podoba:)
każdy powód jest dobry, z niektórych nawet czasem się wyrasta
Awatar użytkownika
korona.
-#

no wiesz, dla mnie wiochą i amatorszczyzną jest fotografowanie cmentarzy;)
nie pytam o powód i nie sugeruję byś przestał - wiadomo, że każdy w końcu wyrasta z różnych głupot;)
cichy70
-#
Kontakt:

Post autor: cichy70 »

Korona, a może tak trochę luzu co ? Może i NORD "się czepia" , ale po co te nerwy ?
luz, luz, kenijski luz, jak mój trener mawiał jak nosem o bieżnię waliłem :)
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

korona. pisze:no wiesz, dla mnie wiochą i amatorszczyzną jest fotografowanie cmentarzy;)
nie pytam o powód i nie sugeruję byś przestał - wiadomo, że każdy w końcu wyrasta z różnych głupot;)
przepraszam że cię wyprowadziłem z równowagi. moja wina :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
korona.
-#

jakie nerwy, 'niemądrość' ludzka to najzabawniejsza rzecz na świecie:) ta przejawiana w rzekomej 'mądrości' jest moją ulubioną;) pozdrawiam nord:)
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

korona. pisze:jakie nerwy, 'niemądrość' ludzka to najzabawniejsza rzecz na świecie:) ta przejawiana w rzekomej 'mądrości' jest moją ulubioną;) pozdrawiam nord:)

daruj sobie te żałosne dwuznaczności. jak napisałem wcześniej, wyrośniesz z arogancji, a jeśli nie he he co mnie to obchodzi. po prostu żyj sobie .. gdzieś
Awatar użytkownika
korona.
-#

nie jestem arogancka, co najwyżej brak mi powściągliwości w wyrażaniu opinii. zresztą tak jak tobie w wyrażaniu SWOICH racji. ale dobra, może kiedyś z tego wyrośniemy;) ja tam daję na zgodę, ty zrób jak chcesz:)
Awatar użytkownika
ModusOperandi
-#
Kontakt:

Post autor: ModusOperandi »

Napisz bezpośrednio do producenta swojego skanera - mam plusteka st64+ komplet ramek (35mm, 6x6, 5x7") do niego kosztuje 50 złotych
Zasadniczo to ona słuszna jest... ta koncepcja...
Awatar użytkownika
dryeye
-#
Kontakt:

Post autor: dryeye »

Ja natomiast skanowałem przykładając szybkę z ramki od zdjęć albo przód opakowania od CD lub DVD w BW dawało to radę.W kolorze jak skanowałem robiły się Newtony:)
ODPOWIEDZ