darekdp pisze: ↑08 paź 2020, 19:51
Ale dość ciężko zrobić fotoksiążkę z obitek wykonanych własnoręcznie w ciemni...
Ciężko? - to zależy - trzeba ją wykonać analogowo, tradycyjnie znaczy się - czyniłem już takie na początku lat '90, a i tu na forum jest młody adept introligatorstwa, które to niezbędne jest w końcowej lecz zajmującej chyba najwięcej czasu fazie takiej produkcji.
Teraz by mi się nie chciało, bo i po co? - ale może kiedyś znów, encore...?
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider<- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
Fotoksiążka przy naprawdę wysokiej jakości albumie wygląda jak książka telefoniczna przy Tashenie.
Pamiętam fotoalbumy z gwiazdami międzywojennego kina, w posiadaniu mojej ciotki... Panie, nie ma dziś producenta czegoś takiego!
4Rider pisze: ↑08 paź 2020, 20:41
a i tu na forum jest młody adept introligatorstwa
Widzę że mnie wołają
Jestem w stanie wykonać wiele rzeczy
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Nomad pisze: ↑10 paź 2020, 00:16
Fotoksiążka przy naprawdę wysokiej jakości albumie wygląda jak książka telefoniczna przy Tashenie.
Pamiętam fotoalbumy z gwiazdami międzywojennego kina, w posiadaniu mojej ciotki... Panie, nie ma dziś producenta czegoś takiego!
To właśnie pisałem 5 lat temu.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Panie, nie ma dziś producenta czegoś takiego!
Tylko rzemieślnicy
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Panie, nie ma dziś producenta czegoś takiego!
Tylko rzemieślnicy
Trochę tej rzemieślniczej produkcji widuję, i takiego rozwiązania nie widziałem. Kiedyś podobne sprzedawał Gedeon, tylko że tam passe partou było na jedno zdjęcie na stronę, w tych niemieckich bodaj tuzin.
Nomad, no wiesz...
Jakie sobie zażyczysz takie się zrobi.
Nomad pisze: ↑11 paź 2020, 23:10
Rozumiem że dysponujesz skórą kożlęcą, wytłaczrką i złotem płatkowym, o wycinarce i zagniatarce nie wspominając?
W pracowni wydziały konserwacji papieru i skóry nie stosuje się tak nowoczesnych maszyn, ale zasadniczo to tak- mam do dyspozycji sprzęt umożliwiający wykonanie tego wszystkiego.