jaka tania puszka Canona z dobrym automatem i AF ?
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
-
- -#
jaka tania puszka Canona z dobrym automatem i AF ?
Witam
tak jak wspominałem w innym temacie, z racji że posiadam szkła canona oraz że kolega który będzie mi robił zdjęcia na weselu ma problemy z manualnym ostrzeniem chcę na tą okazję kupić jakąś niedrogą puszkę canona z AF i dobrym automatem ponieważ z manualnymi ustawieniami też może mieć problemy :)
Dodatkowo mam pytanie czy jest szansa na współpracę z lampą canona EX 580 II i w jakim trybie ?
w automacie ( ETTL II ) to pewnie nie bardzo ?
Posiadałem kiedys eosa 3 i było to świetne body ale niestety taki wydatek nie wchodzi teraz w grę, Eosa 1 n mniej miło wspominam jednak tutaj raczej mam pytania o serie
3000 , 300, 500 ewentualnie te drozsze ze średniej półki czyli 33 i 5
pozdrawiam
tak jak wspominałem w innym temacie, z racji że posiadam szkła canona oraz że kolega który będzie mi robił zdjęcia na weselu ma problemy z manualnym ostrzeniem chcę na tą okazję kupić jakąś niedrogą puszkę canona z AF i dobrym automatem ponieważ z manualnymi ustawieniami też może mieć problemy :)
Dodatkowo mam pytanie czy jest szansa na współpracę z lampą canona EX 580 II i w jakim trybie ?
Posiadałem kiedys eosa 3 i było to świetne body ale niestety taki wydatek nie wchodzi teraz w grę, Eosa 1 n mniej miło wspominam jednak tutaj raczej mam pytania o serie
pozdrawiam
Re: jaka tania puszka Canona z dobrym automatem i AF ?
marcinfoto pisze:Witam
pozdrawiam
Jak tania to bierz 300 :)...za 50 złociszy dostaniesz...
ja mam 300x nieśmiganą nówkę z obiektywem udało mi się dorwać za 100 zł
miałem równierz eosa 30/33 super-pucha...jak byłem młody i głupi to dałem za nią 700zł...ale nie żałuje aluminiowa obudowa...:)
A obecnie mam eosa 3...;) w Afryce sprawdził się wyśmienicie:)
Potwierdzam. kolega ma takiego, a że jest roztargniony to czasami się zdarza że jedna bateria na jeden filmFikumiku pisze:graphia pisze:eee ta wystarczy 2cr5 :) ... na około 25 filmów.... no kto teraz strzela filmy na lewo i prawo :) negatywem trzeba się delektować ;)
Mam 650 mogę się chętnie pozbyć za 50 złociszy...poprostu po strzelaniu trzeba z niego wyciągnąć odrazu baterie bo zżera nawet jak stoi;).
To jest uszkodzony.Fikumiku pisze:Mam 650 mogę się chętnie pozbyć za 50 złociszy...poprostu po strzelaniu trzeba z niego wyciągnąć odrazu baterie bo zżera nawet jak stoi;).
Nie potwierdzam. Miałem kiedyś 620-tkę, nic takiego się nie działo. Nie wierzę by sprzedawali aparat ze zwarciem.dugi1985 pisze:Potwierdzam. kolega ma takiego, a że jest roztargniony to czasami się zdarza że jedna bateria na jeden film
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
J.A. pisze:To jest uszkodzony.Fikumiku pisze:Mam 650 mogę się chętnie pozbyć za 50 złociszy...poprostu po strzelaniu trzeba z niego wyciągnąć odrazu baterie bo zżera nawet jak stoi;).Nie potwierdzam. Miałem kiedyś 620-tkę, nic takiego się nie działo. Nie wierzę by sprzedawali aparat ze zwarciem.dugi1985 pisze:Potwierdzam. kolega ma takiego, a że jest roztargniony to czasami się zdarza że jedna bateria na jeden film
Ale aparat śmiga normalnie, w elektronice nie ma żadnych błędów.
Widocznie każdy z biegiem czasu ma tą samą usterkę bo mi się też nie chciało wierzyć że taka firma wypuściła takiego bubla.J.A. pisze:To jest uszkodzony.Fikumiku pisze:Mam 650 mogę się chętnie pozbyć za 50 złociszy...poprostu po strzelaniu trzeba z niego wyciągnąć odrazu baterie bo zżera nawet jak stoi;).Nie potwierdzam. Miałem kiedyś 620-tkę, nic takiego się nie działo. Nie wierzę by sprzedawali aparat ze zwarciem.dugi1985 pisze:Potwierdzam. kolega ma takiego, a że jest roztargniony to czasami się zdarza że jedna bateria na jeden film
Z biegiem czasu każdy EOS 6xx choruje na hamulec (odbojnik) migawki, który parcieje, spływa na lamelki i skleja je. Niestety koszt spory bo wiąże się ze demontażem całego aparatu i wymiany odbojnika na kawałek gumki. Daje to spokój na następne kilkanaście lat. O innych powtarzających się wadach serii 6xx nic w sieci nie ma. To dobry sprzęt. Używałem 3 egzemplarze. Dwa "chorowały" bo były już pełnoletnie.dugi1985 pisze:Widocznie każdy z biegiem czasu ma tą samą usterkę bo mi się też nie chciało wierzyć że taka firma wypuściła takiego bubla.
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko