Nie mam nic wspólnego z ową aukcją i nie podam linku. Natomiast opiszę co gość sprzedaje.
Płyty szklane 9x12 pochodzące z przedwojennej fabryki fotochemicznej z Bromberga.
Portretowe klisze szklane ortochromatyczne o czułości 26 stopni Sch.
Ciekawy produkt na Allegro
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Ciekawy produkt na Allegro
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Ja bym sprawdził ile ich jest, tę rozpakowaną wsadził do połowy do wywoływacza - R09 by pewnie się nadał, a potem całą utrwalił. Zobaczył bym jak wygląda zadymienie i na tej podstawie bym zdecydował, czy poświęcić jeszcze dwie trzy sztuki, czy zostawić dalej paczkę.dugi1985 pisze:Ciekawe czy jeszcze działają. Zresztą to taki artykuł kolekcjonerski że szkoda rozpakowywać.
- technik219
- -#
Jak chcesz sprawdzić zadymienie utrwalając zaświetlony film? Z tego, czego mnie uczono, w celu sprawdzenia zadymienia wywołuje się nienaświetlony materiał, no ale to była "komunistyczna szkoła". Czy "za demokracji" i to się zmieniło?J.A. pisze:Zobaczył bym jak wygląda zadymienie i na tej podstawie bym zdecydował, czy poświęcić jeszcze dwie trzy sztuki, czy zostawić dalej paczkę.
Lux mea lex
Dobrze, już. Późno jest, a ja od rana na nogach i na kołach. Osiem godzin w terenie i 3h za fajerą.technik219 pisze:Jak chcesz sprawdzić zadymienie utrwalając zaświetlony film? Z tego, czego mnie uczono, w celu sprawdzenia zadymienia wywołuje się nienaświetlony materiał,

Właśnie się troszkę zdziwiłem bo ja nie jestem tak doświadczony, a wczoraj sprawdzałem czy ktoś nie zaświetlił puchy 300m orwo np55, udało mi się taką zdobyć. W r09 zadymienie jest dość spore, ale film nikt nie zaświetlił, a tego się obawiałem bo szpula była byle jak owinięta taśmą.technik219 pisze:Jak chcesz sprawdzić zadymienie utrwalając zaświetlony film? Z tego, czego mnie uczono, w celu sprawdzenia zadymienia wywołuje się nienaświetlony materiał, no ale to była "komunistyczna szkoła". Czy "za demokracji" i to się zmieniło?J.A. pisze:Zobaczył bym jak wygląda zadymienie i na tej podstawie bym zdecydował, czy poświęcić jeszcze dwie trzy sztuki, czy zostawić dalej paczkę.
- technik219
- -#