http://allegro.pl/powiekszalnik-maloobr ... 02756.html - a to może się do czegoś nadawać?
Opemusa nie kupię, po prostu nie mam miejsca, na razie zadowolę się małym obrazkiem.
Jaki mały powiększalnik do 35mm
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
@up. ten powiększalnik ma taką samą deskę jak opemus, no może z 15cm krótszą.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Witam. Używam Krokusa 66 Color. Sprzęt dobry, aczkolwiek duży. W mojej skromnej subiektywnej opinii wypowiem się na temat Krokusa 35. Natknąłem się na niego na samym początku mojej przygody(pożyczony od wujka). Zrobiłem na nim 20, może 30 arkuszy papierów 9x13. Ogólnie nienajgorszy. W porównaniu z obecnym komfort pracy jest identyczny. Głowną zaletą jest cena
Jeszcze zaproponowałbym Dursta F30.
Jeszcze zaproponowałbym Dursta F30.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2012, 16:56 przez oski44, łącznie zmieniany 1 raz.
komfort pracy i krokus 35 to pojęcia przeciwstawne.oski44 pisze:komfort pracy
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Powiększalniki wielkoformatowe widziałem w jakimś muzeum czy na wystawie. To to wielkie jest :) .Ale tu chodzi o skalę. Dla mnie Krokus 66 jest powiększalnikiem normalnej wielkości, a dla wjpl (autora tematu) ogromnym.rayman pisze:Nie chcę się czepiać Panie Kolego, ale nie widział Pan chyba Magnifaxa 3a z Meochromem czy Krokusa 3 w wersji z tą dużą głowicą :)oski44 pisze: Sprzęt dobry, aczkolwiek duży. W
(o powiększalnikach do wielkiego formatu nie wspomnę) :)