fotografia natury praca licencjacka

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

jarem
-#

fotografia natury praca licencjacka

Post autor: jarem »

Witajcie!
Jestem studentem 3 roku dziennikarstwa i komunikacji społecznej i szykuje sie do napisania pracy licencjackiej o fotografii natury i tu pojawia sie problem, poniewaz bardzo ciezko znalezc literature na ten temat. jesli ktos mogl by mi pomodz w znalezieniu czegokolwiek na ten temat bede bardzo wdzieczny. swoja prace bede rozpoczynal od podzialu na gatunki fotografii, pozniej chcial bym sie skupic na poczatkach fotografii natury. jednym z problemow jaki napotkalem juz na samym poczatku jest brak jakiejkolwiek (a przynajmniej bardzo trudno znalezc cokolwiek) bibliografii, lub informacji na temat fotografii posmiertnej ktora jest jednym z juz zapomnianych gatunkow. poki co najbardziej potrzebuje bibliografii i informacji na temat fotografii natury oraz owej portretow posmiertnych. mam nadzieje ze znajdzie sie osoba ktora bedzie mogla mi pomoc :)
Awatar użytkownika
georgio
-#

Post autor: georgio »

Nie wiem gdzie szukasz ale literatury na temat fotografii jest sporo. Z tego co wiem polska bibliografia jest na wysokim poziomie ale skąpa. Najwięcej znajdziesz w źródłach amerykańskich. Największe zbiory fotografii i opracowań ma chyba University of Arizona w Tucson, Arizona. Sporo też pewnie jest w instytucjach artystycznych i uczelniach w NY (np. Rochester Institut of Technology), NYC i Chicago. Tak że tam bym skierował "googlowanie". Zresztą jak jesteś dziennikarzem to o kunszcie zdobywania informacji wiesz wiecej niż ja.
Portrety pośmiertne to tak wąski wycinek rzemiosła (a nie art) że nie wiem czy to się doczekało jakiejkolwiek dokumentacji. Fotografia ślubna jest bardziej radosna. Jeżeli chodzi o naturę to tu raczej spodziewałbym się nadmiaru informacji.
Łukasz Omasta
-#

Post autor: Łukasz Omasta »

Polecam Ci poszukać informacji o i zdjęć Bułhaka a do tego udać się do siedziby SPAF we Wrocławiu. Mają tam bibliotekę i z pewnością Ci pomogą.
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

Przesunąłem tutaj, gdyż bardziej to odpowiedni dział niż Korex. Pozdrawiam.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
ODPOWIEDZ