W końcu stanęło na 501C - narazie mam samo body - reszta już leci z UK :)
natomiast mam takie pytania:
1. Pasek - te oryginalne są skórzane i cienkie, ale z kolei uchwyt jest mocno nietypowy - czy można gdzieś kupić pasek z uchwytami do Hassela?
2. Statyw - są dwa otwory na statyw, ale ta część na spodzie mocno mi przypomina szybkozłączke - są jakieś statywy, z kompatybilną szybkozłączką?
Witam, jestem swiezym nabywca hb 500c/m i szukam obecnie do niego obiektywow.
Z jakim oznaczeniem mam szukac obiektywow, jakie mocowanie?
Prosze o pomoc.
y hmmm, znawcą nie jestem, ale tylko obiektywy produkcji hasselblad, nie ma innego mocowania, wiec to zawęzi Twoje poszukiwania, a co dooznaczen to hmm właści wie to sam nie wiem,
zachecam jednak do lektury http://www.photoethnography.com/Classic ... ~mainFrame
ale jakich doswiadczeń? jeśli chcesz konkretnych pytan, podaj konkretne pytania, jakie ogniskowe jaki fundusz
nie załebialem sie nigdy wtemat bo jakos nie potrzebowałem, ale wszystkie obiektywy z migawką sterowaną mechanicznie, pasujące do systemu V, sygnowane hasselblad.
to nie mały obrazek gdzie przez rpzejsciowke mozna podpiac co kolwiek innego, tu nie trzeba niczego potwierdzac doswiadczeniem
ela nie pisze:Witam, jestem swiezym nabywca hb 500c/m i szukam obecnie do niego obiektywow.
Z jakim oznaczeniem mam szukac obiektywow, jakie mocowanie?
Prosze o pomoc.
ustawiona, Panowie ustawiona, to nie ja pytałem a koleżanka "ela nie"
przemur ja tez nie rozumiem zacytowanego przez Ciebie kawałka,a koleżanka chyba już się nie pojawi, bo nie było jej od czasu napisania ostatniego posta