Olympus 35RC

Aparaty tradycyjne - Informacje i problemy z Waszym sprzętem. Bez względu na format - zapraszamy

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

Awatar użytkownika
KAPA
-#
Kontakt:

Olympus 35RC

Post autor: KAPA »

Jak w temacie, nie chodzi mi o opowieści o innych dalmierzach, intersesuje mnie ten konkretny model. Nie ukrywam, właśnie kupiełem, ma mi zastąpić a właściwie zmienić Fed'a 4. Czy się uda zamiana?, jakie ma wady?, na co mam uważać?, o zaletach chętnie poczytam, mam nadzieję, że sam wiele znajdę. Jeśli ktoś coś wie to z przyjemnością, przeplataną wdzięcznością, chętnie poczytam.
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

uważaj na idy marcowe i baterię koniecznie kup cynkowo-powietrzną o napięciu 1,4V.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Awatar użytkownika
KAPA
-#
Kontakt:

baterię kupię, dzięki!. Juliusz Cezar, ten dopiero ostrożny koleś był a i tak mu nie pomogło :-D
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 21:18 przez KAPA, łącznie zmieniany 1 raz.
Joan
-#

Post autor: Joan »

To przecież aparacik do damskiej torebki, silni faceci powinni nosić coś cięższego :-)

Gratuluję zakupu i życzę satysfakcji, chociaż miałam Minoltę Hi-matic 7 (?), to sprzedałam, bo jakoś mi nie pasowała :-(
Awatar użytkownika
KAPA
-#
Kontakt:

dziękuję, tak sobie kompletuję analogowy system, lubię dalmierze i TLR'y, dwa flexarety i Feda już mam, potrzebowałem czegoś poręcznego na "ulicę", jeszcze pozostaje w sferze planów Mamiya C-330, jakiś omfman czy inny otworek i graflex 4x5. Ot, dla kaprysu, na co mnie najdzie ochota tym sobie popstrykam, a Olympus ma być zawsze w kieszeni.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 22:00 przez KAPA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

do kieszeni to raczej coś z linii XA. choć zależy jaką masz kieszeń, bo mnie do kieszeni mieści się voigtlaender bessa e-messer.
pozdrawiam!
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."

Awatar użytkownika
KAPA
-#
Kontakt:

piękne cacuszko, pozazdroszczę se trochę, do kieszeni fakt, ale na ulicę?, to już może zbytnio przyciągać uwagę.
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

czy bessa przyciąga uwagę? w Rzeszowie nie, ale to jest ponoć miasto lamusów.

Awatar użytkownika
KAPA
-#
Kontakt:

miasto lamerów :-D w każdym bądź razie maleństwo do mnie dotarło, klisza już w środku, ale spacer pewnie dopiero jutro :-(

[ Dodano: Wto 31 Lip, 2012 ]
rbit9n pisze:do kieszeni to raczej coś z linii XA. choć zależy jaką masz kieszeń, bo mnie do kieszeni mieści się voigtlaender bessa e-messer.
pozdrawiam!
35 RC sprawuje się świetnie i jestem z niego bardzo zadowolony :-)
ale zainspirowany Twoją podpowiedzią, szukając czegoś lżejszego ;-)
zanabyłem XA i teraz mam przyjemność go sobie ćwiczyć, to dopiero maleństwo :D
ODPOWIEDZ