mamiya 645 pro tl za ile?

Aparaty tradycyjne - Informacje i problemy z Waszym sprzętem. Bez względu na format - zapraszamy

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

Awatar użytkownika
krzysztofman
-#

mamiya 645 pro tl za ile?

Post autor: krzysztofman »

Witam Szanowne Koleżanki, Szanownych Kolegów!
zwracam się do Was z następującym pytaniem:
czy następujący zestaw - korpus Mamiya Pro TL + pryzmat z pomiarem światła
2 magazynki na film, winder napędzający naciąg i migawkę oraz korbka do ręcznego naciągu le może być wart? pytam ponieważ chciałbym nabyć taki zestaw, lecz cena jaką zostałem poczęstowany tzn 3 000zł wydaje mi się zawyżona. Wiem, że część z Was po przeczytaniu mojego ptania powie: chłopie poszukaj sobie cen sam i nie zawracaj głowy, ale problem polega na tym, że wcale nie ma dużo ofert i nie mam na czym się opierać. Może podpowiedzielibyście mi ile według Was jest wart taki zestaw?
będę zobowiązany, dzięki
Krzysztof
junkers_ju-87
-#

Re: mamiya 645 pro tl za ile?

Post autor: junkers_ju-87 »

krzysztofman pisze:Witam Szanowne Koleżanki, Szanownych Kolegów!
zwracam się do Was z następującym pytaniem:
czy następujący zestaw - korpus Mamiya Pro TL + pryzmat z pomiarem światła
2 magazynki na film, winder napędzający naciąg i migawkę oraz korbka do ręcznego naciągu le może być wart? pytam ponieważ chciałbym nabyć taki zestaw, lecz cena jaką zostałem poczęstowany tzn 3 000zł wydaje mi się zawyżona. Wiem, że część z Was po przeczytaniu mojego ptania powie: chłopie poszukaj sobie cen sam i nie zawracaj głowy, ale problem polega na tym, że wcale nie ma dużo ofert i nie mam na czym się opierać. Może podpowiedzielibyście mi ile według Was jest wart taki zestaw?
będę zobowiązany, dzięki
Krzysztof
Zakładając że to jest używany i bez obiektywu to za drogo.
Używany z obiektywem też za drogo.

Handluję sprzętem od kilku lat , a od jakiegoś czasu sam poluję na 645 pro
i powiem ci że z tej ceny możesz odciąć 1000 zł i w tym co zostanie zmieści się jeszcze obiektyw.
Ale to nie znaczy że tak łatwo uda się go kupić.

Nie mniej to 3000 zł za 645 Pro bez obiektywu to jakiś żart.
Oczywiście mowa jest o aparacie używanym.

W tej chwili poluję na 645-kę ( raczej Pro) jeśli uda mi się ją zdobyć to mam zamiar ją przetestować i wystawić do sprzedania na allegro.

Ale na pewno nie będę jej wciskał za 3000 zł
Pewnie że każdy chciał by dobrze zarobić , ale 3 tys to już prawie kpina z kupującego.

napisz do mnie na PW to ci podam namiary na mnie , jeśli nic wcześniej nie znajdziesz to może mi uda się coś ciekawego ci zaoferować
ju_87
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

Post autor: nord »

nie wiem czy chodzi Ci dokładnie o ten aparat.. na Mamiyach zupełnie sie nie znam.. ale..

za taki zestawik
http://www.ebay.co.uk/itm/MAMIYA-645-Pr ... 484081c2f0

na nasze jakieś 2,7k..

a myślę że mozna taniej, a bo to ktos taniej wystawi.. a to kurs funta zanurkuje..

ogólnie polecam założyć sobie konto na ebayu, lub wykorzystać kogoś ze znajomych, którzy przebywaja na wyspach. nie dośc że ceny są o 1/3 niższe( w końcu nasi handlowcy musza na czyms zarabiac) to jeszcze jakoś tak uczciwsi ludzie sie trafiają.

regularnie kupuje u anglików i bardzo sobie to chwalę. pzd
Ostatnio zmieniony 08 sie 2011, 17:00 przez nord, łącznie zmieniany 1 raz.
tomaszt81
-#

Post autor: tomaszt81 »

czy na pewno cHandlowcy? ;)
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

Post autor: nord »

oj ;) tak z rozpędu grzmotnąłem literówkę.. dzięki..pzd
ODPOWIEDZ