Jak w temacie: poszukuję taśmy papierowej, z klejem na mokro, takiej jak to przyklejania barytu do suszenia, ale koniecznie czarnej.
Poszperałem w sieci, popytałem tu i tam i brak efektu.
Może ktoś pomoże?
Taśma papierowa - czarna
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
- figureliusz
- -#
Ponoć takowa występowała kiedyś w "reprotechnice" we Wrocławiu, ale nic mi na ten temat nie wiadomo. A na tzw. przysłowiowy kij ci czarna (chyba nie do suszenia?).
EDIT: Odnośnie koncepcji to jeżeli chodzi o Wrocław to padła też koncepcja zapytać się w sklepie ASP na Placu Polskim.
EDIT: Odnośnie koncepcji to jeżeli chodzi o Wrocław to padła też koncepcja zapytać się w sklepie ASP na Placu Polskim.
"Nikt nie jest pijany chociaż wszyscy piją"
- figureliusz
- -#
Jak to po co!
Robię odbitki czarno-białe, to chyba nie będę ich suszyć przyklejając obrzydliwą, brązowawą taśmą.
Taką taśmą będę kleić jedynie, przy tonowaniu odbitek do sepii
A poważnie, to robię sobie album na zdjęcia z wyjazdu (bo jakoś nigdzie nie mogłem dostać czarnego, odpowiedniego rozmiaru i z odpowiednią ilością kartek.
Doskonale wychodziło sklejanie kartek taką taśmą, tylko że źle wyglądało, ale wymyśliłem już inny patent (znaczy podpatrzyłem w gotowym albumie) i pytanie jest nieaktualne (a w żadnym warszawskim punkcie dla plastyków nic nie wiedzą o takiej taśmie).
Dzięki
F
Robię odbitki czarno-białe, to chyba nie będę ich suszyć przyklejając obrzydliwą, brązowawą taśmą.
Taką taśmą będę kleić jedynie, przy tonowaniu odbitek do sepii

A poważnie, to robię sobie album na zdjęcia z wyjazdu (bo jakoś nigdzie nie mogłem dostać czarnego, odpowiedniego rozmiaru i z odpowiednią ilością kartek.
Doskonale wychodziło sklejanie kartek taką taśmą, tylko że źle wyglądało, ale wymyśliłem już inny patent (znaczy podpatrzyłem w gotowym albumie) i pytanie jest nieaktualne (a w żadnym warszawskim punkcie dla plastyków nic nie wiedzą o takiej taśmie).
Dzięki
F
- figureliusz
- -#