Czy to jest po polskiemu ?

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

Antoni
-#

Czy to jest po polskiemu ?

Post autor: Antoni »

Sklep obok mojego bloku, a na scianie budynku szyld i napis " ABSOLUTNIE WSZYSTKO PO 2 ZŁ "... Co o tym myslicie ? Moim zdaniem to jakies zaprzeczenie..
Awatar użytkownika
Jerzy
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: Jerzy »

Mój ekspert językowy powiedział, że rzeczywiście "absolut" zawiera w sobie "wszystko" i można mówić o błędzie. Ale ten zwrot powoli się przyjmuje w języku polskim i pewnie wkrótce błędem nie będzie...

Pozdrawiam!
I'm Winston Wolf. I solve problems.

http://foto.ujerzego.pl
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Post autor: ku6i »

Jerzy pisze:Mój ekspert językowy powiedział, że rzeczywiście "absolut" zawiera w sobie "wszystko"
No bez przesady, "Absolut Vodka" to nie taki tani alkohol w stylu win "dobrych i tanich" ;)
Welcome in Hyde Park!
Antoni
-#

Post autor: Antoni »

Wszystko wszystko po 2 złote.. Super! Nie ma co .. Chyba zrobie zdjecie tego szyldu i wysle to do Teleexpresu do Orlosia.
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

Nie wiem czy jest sens, bo nawet jeśli pan Orłoś zrozumie i puści na emisję (w co nie wątpię) to nie wiem jak taki lapsus odbierze nasze społeczeństwo. Bo zdarzają się tacy którzy lubią kiedy masło maślane a krupy krupne.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
In-victus
-#
Kontakt:

Post autor: In-victus »

To coś jak te ogłoszenia na A.Absoultnie bezawaryjne...,absolutnie tanio sprzedam...,itd.
komi
-#
Kontakt:

Post autor: komi »

"AAAAAAAAAAby was diabli wzieli z tym wyścigiem, kto pierwszy w kolumnie. tel. ..., dzwonić po 18.00", ciekawe, czy gazeta by zamieściła takie ogłoszenie? :)
Teoretycznie można wszystko, tylko "Po co?".
Lena
-#

Post autor: Lena »

Zgadzam się jak najbardziej z Ekspertem Jerzego :), ale język reklam ma swoje prawa. "Absolutnie" ma zwrócić naszą uwagę, powiedzieć, że na pewno nic nie znajdziesz za 3 złote, a naprawdę wszystko po 2 zł. ! Można tego użyć, choć i ja - jako językoznawca - absolutnie ;) nie polecam :)
I don't solve problems...
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

Lena pisze:Można tego użyć, choć i ja - jako językoznawca - absolutnie ;) nie polecam :)
To oczywista oczywistość :mrgreen:
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Awatar użytkownika
Helios
-#
Kontakt:

Post autor: Helios »

:lol: :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 09 lis 2010, 19:14 przez Helios, łącznie zmieniany 1 raz.
Canon T70 + (28/2.8 50/1.8 135/3.5 soligor 300/4.5), Zenit E 79' (wersja olimpijska), Velbon Sherpa 450R

http://www.youtube.com/watch?v=94DeLrIU9Jw
ODPOWIEDZ