witam,
posiadam uszkodzonego zenita ET i mnóstwo obiektywów do niego, chciałem kupic nowego 122 albo 122B czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy te obiektywy będą do niego pasowały??
obiektywy od zenita ET
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
-
- -#
czołem!
oczywiście że będą pasowały, tyle że 122 podczas pomiaru TTL automatycznie zamyka przysłonę do żądanej wartości za pomocą popychacza, korzystając ze starszych szkieł bez tzw. skaczącej przysłony, trzeba pamiętać o zamknięciu przysłony pierścieniem wcześniej, znaczy w momencie mierzenia światła.
oczywiście że będą pasowały, tyle że 122 podczas pomiaru TTL automatycznie zamyka przysłonę do żądanej wartości za pomocą popychacza, korzystając ze starszych szkieł bez tzw. skaczącej przysłony, trzeba pamiętać o zamknięciu przysłony pierścieniem wcześniej, znaczy w momencie mierzenia światła.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
-
- -#
-
- -#
Adam tez mam sentyment do Zenita, ale,nie da się ukryć że sprzet ten jest raczej uciążliwy w eksploatacji,dlatego zostaw sobie na pamiątkę i kup np. Praktice MTL 5 jak radzi wienczyslaw a tu proszę sprzęt za małą kasę : http://www.allegro.pl/item693718378_apa ... kazja.html
-
- -#