Poszukuję czegoś w zastępstwie nieosiągalnych już gumowych nakładek na kolce w dość starym statywie FotoPro.
Kolce są krótkie i niewykręcalne.
Są w sklepach gumowe nakładki ale w komplecie z kolcami plus za cenę nowego, starego statywu.
Może ktoś z Was już spotkał się z takim problemem i go rozwiązał sznurkiem do snopowiązałki?
Gumowe osłony na kolce w statywie
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
- Załączniki
-
- kolce.jpg (97.26 KiB) Przejrzano 319 razy
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
Załóż piłki tenisowe.
No dobra, jak nie chcesz, to w sklepach ze sprzętem rehabilitacyjnym mogą być nakładki na laski.
O, albo zaraz, a od nordyckich kijków z jakiegoś sklepu turystycznego by się nie dało?
No dobra, jak nie chcesz, to w sklepach ze sprzętem rehabilitacyjnym mogą być nakładki na laski.
O, albo zaraz, a od nordyckich kijków z jakiegoś sklepu turystycznego by się nie dało?
O! Sklep rehabilitacyjny. Dobry pomysł. Mam niedaleko jeden, sprawdzę.
Coś takiego: https://pl.aliexpress.com/item/10050056 ... ry_from%3A ? Wkręcanych jest mnóstwo.
No ale moje kolce na beton osadzone.
Jeszcze wpadłem na pomysł aby przystosować gumowe końcówki od kijów trekingowych. Z zalet, to mają skośny kształt, a statyw rozstawia nogi pod kątem do ziemi, z wad, są wąskie i dość długie. Może się dadzą się przyciąć.
Sprawa się rozwiązała. Darczyńca statywu, odnalazł oryginalne nakładki gumowe na kolce. Patrząc na nie widzę, że ciężko było by je czymś zastąpić. Są bardzo płytkie i mają w środku przewężenie żeby się zatrzasnąć na końcówce kolca.
W każdym razie, dziękuję za pomysły.
W każdym razie, dziękuję za pomysły.