Vue Scan
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Vue Scan
Ciekawe czy dla nowych użytkowników (o ile tacy się jeszcze pojawiają), ciągle oferują dożywotnią licencję.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Vue Scan
Nie wiedziałem. Myślałem, że ciągle go sprzedają z dożywotnią licencją.
Czy dobrze rozumiem, że to już jest subskrypcja?
Czy dobrze rozumiem, że to już jest subskrypcja?
Vue Scan
Z tą dożywotnią licencją to w tym liście chyba nałgali. Dostałeś ten list mailem?
Kupiłem licencję, nie subskrypcję, w maju 2021, za 400 zł. Jak widać powyżej licencja jest bez ograniczeń czasowych, ale nowe wersje dostępne tylko przez rok. Teraz licencja kosztuje 400 zł, ale nie znalazłem info przez jaki czas będą dostępne aktualizacje w ramach tej licencji.
-
- -#
Vue Scan
Prosta jak cep : płać, płać, płać.
Vue Scan
Nic nie nałgali. I z żadnym mailem. To się otworzyło dzisiaj po zaciągnięciu kolejnego uppgrade. Zapłaciłem tylko raz 15 lat temu. Od tej pory zmieniłem z 5 skanerów, 3 razy procesory od Motoroli na Power Macu G4, przez Intelem na intelmakach, a obecnie M4.
To jest normalne, a nie proste.
Każdy program komercyjny tak działa.
VueScan był wyjątkiem.
Chciałbyś pracować ciągle za jedną zapłatę?
Vue Scan
Ja bym nie chciał. Ale trzeba się było nad tym zastanawiać przed reklamowaniem programu jako dożywotnego a nie po fakcie.
Moja (dawno zakupiona) wersja rownież aktualizuje się od lat bez opłat, nawet częściej niż mi to miłe, gdyż na przestrzeni lat program zmienił się niestety nie tylko na lepsze. Niestety w przypadku niektórych skanerów nie ma rozsądnych alternatyw
Vue Scan
Mówię Wam, to jest nic w porównaniu z polityką licencyjną M$. Jak chcecie się dobrze pobawić, zróbcie sobie kwerendę, jak wyglądała np. polityka licencji dla edukacji, dla studentów (mam na myśli licencje indywidualne, nie uczelniane), dla nauczycieli na komputer domowy (przecież połowa roboty u nich teraz w domu, wieczorami), itd. Po prostu zmiany, zmiany, zmiany. A ostatnio coś przepraszali, że muszą zmienić ceny. Słowo "zmienić" wcale nie sugeruje tutaj dowolnej zmiany 

Ale nie narzucają mi zapłacenia po fakcie.
Mam licencję dożywotnią. I jest ona respektowana. Inni którzy kupili później już nie.
Pełna zgoda.
Vue Scan
W tym są dobrzy

Vue Scan
Panowie. Ja mam zakupiony Vuescan z licencją dożywotnią w dniu 14.04.2024r, ale aktualizacje bezpłatne, są na jeden rok. Wgrywam kolejne poprawki od wersji 9.8.32 do obecnej 9.8.44 i wszystko działa. Wcześniej miałem przypadek z programem do montażu video, po trzech latach działania, wyświetlił okienko z napisem "okres próbny w działaniu programu się skończył, prosimy o zakup aktualnej wersji" - więc napisałem do firmy email - trwało to około miesiąca cała ta korespodencja, uznali moje roszczenia i podali klucz aktywacyjny na dożywotnią licencję.