Ilford Delta 100 w formacie 120, w FX-55 - 6:40 w 24C, przy mieszaniu co 60s.
Obrazki zarejestrowane Agfą Isolette z Solinarem 75mm/f3,5 - niestety pogoda w większości nie sprzyjała fotografowaniu ale deptało się świetnie.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
oKuba pisze: ↑02 paź 2024, 18:01Z_photo Ładna seria! Ostatnie trzy podobają się najbardziej.
oKuba - dziękuję. Mnie też te końcowe obrazki najbardziej odpowiadają, bo słonce ładnie góry oświetliło.
Na drugim filmie mam jeszcze ze dwie klatki z podobnymi kadrami, ale zanim go wywołam to muszę go najpierw "dopstrykać ".
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
aka pisze: ↑06 paź 2024, 19:45
ciemnawy ten roztwór...
Robił się klasyk D-76....po odstaniu roztworu będzie jaśniejszy ,miałem już tak ale po dodaniu siarczynu sodu ciut pociemniał w momencie rozpuszcania,siarczyn po terminie
Mirosław pisze: ↑06 paź 2024, 18:40
Dziś jeszcze nic nie wywołałem....szykuje
prof. Smutek puszczał nam na PO film, który dobitnie nas przekonał, że chemii nie przechowuje się w opakowaniach po produktach spożywczych, nawet jeśli nie są przechowywane w ogólnodostępnych miejscach.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore