co właśnie wywołałeś?
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
co właśnie wywołałeś?
W pozycji wiszącej nieźle Za ciepło na razie na dalsze próby
co właśnie wywołałeś?
wywołałem dwa razy Kodak 100TMX w ID-68 i nie do wiary, nie dość że wyszło elegancko, to jeszcze tego różowego nie ma na filmie.
mamy taki sam most, tylko lepszy.darekdp1 pisze:Dawno nie robiłem nic dużego. Foma 100 w Wehner Entwickler (6x9). Papier Foma RC mat z rolki.
ostatnio (he, he, rok temu będzie) dostałem od kolegi trzy pudełka przeterminowanych filmów, ale trzymanych w lodówce, nic po nich nie widać, że przeterminowane. ale dostałem też od drugiego kolegi pół szpuli Jessops Pan 400 (prawdopodobnie Agfa APX 400), który niestety też leżał w lodówce, ale odłączonej od sieci. film nie dość że zadymiony, to jeszcze śmierdzi, ale darmo to i ocet słodki.Henry pisze:Po roku przerwy w końcu coś wywołałem - testową rolkę T-Max 400 w HC-110. Oczywiście wszystkie negatywy mam przeterminowane... I znowu wydatki...
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
co właśnie wywołałeś?
Niecałe cztery dni nad morzem zaowocowały 240 kadrami telefonem i ośmioma naświetlonymi rolkami. Chyba jeszcze moja SQ-A nie działała w trybie seryjnym jak chwilami to bywało :D No ale było git, naszkicowałem sobie parę pomysłów na kolejne kadry.
Magazynuję wiedzę i filmy
co właśnie wywołałeś?
powiem Wam, nie spodziewałem się, że Fomapan 100 przypadkowo niedoświetlony 2 EV, tak dobrze wyjdzie w ID-68.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
-
- -#
co właśnie wywołałeś?
Pokażesz, czy się wstydzisz?
co właśnie wywołałeś?
A jak dobrze wychodzi prześwietlony o 2EV, obrazek dostaje dramatycznego klimatu.
Ja go robię na asa 50 w d76 1:1 i zawsze wychodzi pięknie :)
co właśnie wywołałeś?
75/24
Foma 100
Diafine
25C, 4+4 min., 10/60x3
Foma 100
Diafine
25C, 4+4 min., 10/60x3
co właśnie wywołałeś?
czemu miałbym się wstydzić? mogę pokazać, tylko muszę się nieco w ciemni ogarnąć, bo zarosła pajęczyną i w ogóle w lamus się pomału zamienia.
co właśnie wywołałeś?
No... taka ciemnia to ja rozumiem. Kolegów można zaprosić...
76/24
Foma 100
Diafine
25C, 4+4 min., 10/60x3
Foma 100
Diafine
25C, 4+4 min., 10/60x3
co właśnie wywołałeś?
Przedostatnio wywołałem 4 piękne czyste zdjęcia... źle oznaczyłem kasety po załadowaniu i teraz myślałem że są naświetlone
A teraz przetestowałem sobie wywołanie pojedynczych zdjęć testowych w "tankach":
A teraz przetestowałem sobie wywołanie pojedynczych zdjęć testowych w "tankach":