Może wytłumacz, bo nadal rozumiem to tak samo, co zdaje się oKuba też potwierdził...
Wywoływacz typu Diafine
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
Wywoływacz typu Diafine
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Wywoływacz typu Diafine
Spoko, drobne nieporozumienie
Wywoływacz typu Diafine
Update. Tym razem nie zapomniałem o siarczynie sodu, ale negatyw jest również niedowolany. Nie tak okrutnie jak ostatnim razem, ale bez porównania do „prawidłowego” roztworu B. Tak więc zdecydowanie nie polecam tego wariantu (siarczyn sodu + boraks).
Wywoływacz typu Diafine
oKuba, takim razie mógłbyś zrobić celowe prześwietlenie dla celów kalibracyjnych (masz dostęp do oryginału). U mnie materiał wychodzi generalnie poprawnie, nawet planuję wymoczyć w tej zupie Ferranię P30.
miki11 Pewnie, że można, ale brak mi do tego motywacji. Chciałem tylko wypróbować czy przepis z boraksem się sprawdza. Ten „podstawowy” przepis jest jak najbardziej ok a odczynnikow mi nie brakuje.
-
- -#
Wywoływacz typu Diafine
Zdradżcie, proszę (jeśli to nie jest zbyt osobiste), jak wy to robicie : wyciągacie i wkładacie, czy przelewacie?
Wywoływacz typu Diafine
Ja wkladam i wyciagam, czasami tez przelewamFredrixxon pisze: ↑10 lip 2024, 08:48 Zdradżcie, proszę (jeśli to nie jest zbyt osobiste), jak wy to robicie : wyciągacie i wkładacie, czy przelewacie?
Ale o czym mowa?
-
- -#
Wywoływacz typu Diafine
no jaką macie technikę robienie tych rzeczy z Diafine ...
Dwie zlewki/koreksy na A i B, i po omacku przekładacie, czy w zamkniętym koreksie, po czym wylewacie A i wlewacie B?
Dwie zlewki/koreksy na A i B, i po omacku przekładacie, czy w zamkniętym koreksie, po czym wylewacie A i wlewacie B?
Wywoływacz typu Diafine
1 koreks. Wlewasz, wylewasz i wlewasz itd. Standardowo
-
- -#
Wywoływacz typu Diafine
aha. Dzięx
Wywoływacz typu Diafine
tylko pamiętaj, żeby między roztworem A i B nie płukać koreksu wodą - bo reduktory masz w pierwszej kąpieli, a substancje alkaliczne w drugiej, więc jeśli wypłukałbyś to wodą między nimi, to film Ci się dobrze nie wywoła, bo zabraknie reduktorów.
Wywoływacz typu Diafine
Ja przelewam. Wkładanie i wyjmowanie czasem powoduje skutki uboczne