Literatura nt. radzieckiego przemysłu foto
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
Ze względu na obecną sytuację wyszukiwanie tego typu informacji w sieci jest nieco utrudnione. Znacie jakieś dobre książki poświęcone historii zakładów w Kijowie i Perejasławiu?
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Imperitus, dosyć sporo informacji można znaleźć na www.fotoblogia. pl
Ale to przypuszczam, że wiesz.
Ale to przypuszczam, że wiesz.
Fan Pentax'a.
powalos, szczerze to jeszcze tu nie zaglądałem, dzięki
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Imperitus, aby uniknąć długiego szukania, wystarczy wpisać w ich wyszukiwarkę na stronie np: "historia radzieckich aparatów foto"
Fan Pentax'a.
- technik219
- -#
Dla znających język Puszkina i Jesienina. Można posłużyć się także translatorem.
http://www.photohistory.ru/index.php
http://www.photohistory.ru/index.php
Lux mea lex
powalos, właśnie akurat aparaty mnie nie interesują, a z tego co widzę to na tym się skupiają treści z tej strony.
technik219, tłumacz google kaleczy, ale widzę że tu też skupiają się na sprzęcie.
Interesuje mnie historia zakładów produkujących materiały pozytywowe.
technik219, tłumacz google kaleczy, ale widzę że tu też skupiają się na sprzęcie.
Interesuje mnie historia zakładów produkujących materiały pozytywowe.
Zauważyłem, że google najlepiej sobie radzi z tłumaczeniami na angielski i z angielskiego.
To może przekop rosyjskojęzyczny internet (wiem, to trudniejsze, ale spróbuj skorzystać z rady powyżej)
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"