Deutsche post i czas oczekiwania
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Jak długo czekaliście na paczkę z Niemiec? (nie elektronika, mała paczka M) 5.12 nadano przesyłkę i jej aktualny status mówi, że 8 grudnia przetworzona została w ich centrum logistycznym. Od tego czasu status nie zmienił się. Pisałem z nadawcą i on też jest zdziwiony. Wiem, że są święta, ale czas 2 tygodni nie wydaje się lekko niepokojący?
-
- -# mod
- Kontakt:
A co mówi szukanie w poczcie polskiej?
Zbyszek >>> https://500px.com/zladygin
-
- -# mod
- Kontakt:
To poszło pocztą, czy dehaelem? Z DHL nie łączą mnie najlepsze stosunki 

To jest bardzo dobre pytanie i muszę je skierować do nadawcy. Na etykiecie widnieją zarazem oba loga, aczkolwiek numer przesyłki jest przypisany do Deutsche Post
Pan z Niemiec chyba też nie ma dobrych doświadczeń bo zdaje się, że już się poddał i zaproponował mi zwrot pieniędzy. Powiedziałem mu, że możemy jeszcze trochę poczekać, bo on na tym straci (i to nie mało - wystawił stearman press za naprawdę niedużą kwotę)
-
- -# mod
- Kontakt:
Ja bym spokojnie poczekał jeszcze. Moja przesyłka z usa 8 grudnia była w Los Angeles. I to by było na tyle.
Proste pytanie - ile kosztowała przesyłka i jaka ma wagę? Jeśli to list polecony ekonomiczny to 2 tygodnie nie jest przesadnie dużo, ostatnio miałem dostawę w 12-tym dniu od wysyłki. DHL Express raz miałem w dwa dni, a raz wysłana w środę była w poniedziałek. Spokojnie czekaj. DHL Express dostarcza do Poznania, a tam przejmuje paczkę DHL Parcel i zmienia numer, a jeśli nadawca nie podał emaila adresata to śledzenie kończy się w Niemczech, jeśli podał to dostaniesz maila. List polecony pojawia się w PP po wysłaniu przez DP do Polski, a to może potrwać ładnych parę dni. Etykieta prawdę Ci powie. Jak Ci przysłał zdjęcie to tam wszystko jest. Wszystko można wyśledzić.
Przesyłka M za 10 eur - 2 kg. To chyba najtańsza opcja i domyślam się, że nie ma ona pełnego "trackingu". No nic, jak trzeba czekać to trzeba czekać. Po prostu nie byłem pewien bo to mój pierwszy zakup czegokolwiek z zagranicy.
To najtansza ale i najgorsza opcja; bez upezpieczenia oraz bez trackingu przesylki. 3,50 euro wiecej i mialbys obie opcje
Ostatnio zmieniony 18 gru 2022, 18:15 przez oKuba, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- -#
Spokojnie, między systemami poczt sa takie czarne dziury. Nawet w ramach ue.
Moja przesyłka wyruszyła z Azji tydzień temu (mam podgląd nadania) i zniknęła. Ale wiem, że równo za miesiąc pojawi sie w Europie i znowu ją zobaczę.
Największym błędem jest kupowanie grudniu :)
Moja przesyłka wyruszyła z Azji tydzień temu (mam podgląd nadania) i zniknęła. Ale wiem, że równo za miesiąc pojawi sie w Europie i znowu ją zobaczę.
Największym błędem jest kupowanie grudniu :)
Była naprawdę świetna okazja i kilku chętnych. Na szczęście wiem, że nie zostałem oszukany i paczka faktycznie została nadana. Chyba, że w środku będzie najtańszy paterson na 135 mm.
Pytanie tylko czy nie zaginie, czego Ci nie zycze. Skoro taka okazja cenowa, to dlaczego az tak skrajnie pojechales w oplacie za przesylke? Pytanie retoryczne.
Takie przedswiateczne poslizgi czasowe to normalka nawet przy przesylkach krajowych. Mam nadzieje, ze final okaze sie pomyslny..
To mnie właśnie martwi. Jeśli się okaże najgorsze to cóż, trudno. To będzie dość bolesna nauczka, ale nauczka. Nie sądziłem, że może być tyle problemów z przesyłką z Niemiec. Prędzej spodziewałbym się tego po tych z Azji. Plus taki, że nadawca również się tego nie spodziewał i sam zaproponował mi zwrot połowy kosztów - wydaje mi się to sprawiedliwe.