Termometr digital
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Termometr digital
Ten czarny mam już z ok.18 lat ten srebrny kupiłem 2 dni temu za 35pln w jednym i drugim świeże baterie - czysta woda do pomiaru temp. i ......co jest do ch.......a to któremu wierzyć 

Uzależniony od fotociemni .
Termometr digital
Staremu wierz. Wołasz z nim 18 lat.
Za jakieś 180 zł. kupiłem pół certyfikowany bo tylko sprawdzony ze wzorcem, polski termometr digital z sondą spożywczą. Używam parę lat. Pokazuje to samo co rtęciowy. Do mierzenia temp na zewnątrz mam chiński, byle jaki termometr/zegar z czujnikiem zewn na kablu, kupiony w latach 90'tych. Kiedyś zanurzyłem jego czujnik w wodzie i... pokazał co do 0.1 tyle samo co polski certyfikowany
Za jakieś 180 zł. kupiłem pół certyfikowany bo tylko sprawdzony ze wzorcem, polski termometr digital z sondą spożywczą. Używam parę lat. Pokazuje to samo co rtęciowy. Do mierzenia temp na zewnątrz mam chiński, byle jaki termometr/zegar z czujnikiem zewn na kablu, kupiony w latach 90'tych. Kiedyś zanurzyłem jego czujnik w wodzie i... pokazał co do 0.1 tyle samo co polski certyfikowany
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
Termometr digital
Chciałem kupić na zapas bo term.digital mam tylko jeden prócz takiego na alkochol i jeden rtęciowy ale nie jest taki dokładny.Czyli stara prawda wyłazi na wierzch ,,chytry dwa razy traci,, bo teraz dobry term. digital to ok/100pln 

Termometr digital
Jak już mierzysz to dla dokładności umieść w tym samym miejscu końcówki sond i nie dotykaj do obudowy.
Przy okazji jak już to h... i alkohol :)
Termometr digital
Np. https://sklep.termoprodukt.com.pl/termo ... przewodzie
Ja mam taki: https://sklep.termoprodukt.com.pl/termo ... cowy-hccap
Edit: podmieniłem ten pierwszy.
Ostatnio zmieniony 07 gru 2021, 20:14 przez aka, łącznie zmieniany 1 raz.
Termometr digital
Nie ma znaczenia czy pokazuje 19,7, czy 21 stopni.
Istotne by zawsze używać tego samego termometru. I waźne by termometr pokazywał stabilnie, czyli zawsze to samo, a nie pływał, co jest dość częstą wadą elektronicznych. Co do zapasu, to się nie da kupić termometrów pokazujących tak samo w całym zakresie pomiarowym.
Zresztą nawet termometry wzorcowane, takie po 300 zł w górę, na świadectwie wzorcowania, mają podane odchyłki od „nominalnej” temperatury. Czyli np. temperatura 20 stopni, wskazanie 19,8 itd. dla każdego punktu wzorcowania.
Czasami jedna temperatura jest na plus od nominalnej, a inna na minus.
Problem temperatury, to podstawowa przyczyna niepewnych czasów obróbki pochodzących z internetu. Bo o ile 0,3 stopnia to nie problem, to bardzo często termometry, których ludziki używają mają błąd wskazania powyżej 1 stopnia.
Istotne by zawsze używać tego samego termometru. I waźne by termometr pokazywał stabilnie, czyli zawsze to samo, a nie pływał, co jest dość częstą wadą elektronicznych. Co do zapasu, to się nie da kupić termometrów pokazujących tak samo w całym zakresie pomiarowym.
Zresztą nawet termometry wzorcowane, takie po 300 zł w górę, na świadectwie wzorcowania, mają podane odchyłki od „nominalnej” temperatury. Czyli np. temperatura 20 stopni, wskazanie 19,8 itd. dla każdego punktu wzorcowania.
Czasami jedna temperatura jest na plus od nominalnej, a inna na minus.
Problem temperatury, to podstawowa przyczyna niepewnych czasów obróbki pochodzących z internetu. Bo o ile 0,3 stopnia to nie problem, to bardzo często termometry, których ludziki używają mają błąd wskazania powyżej 1 stopnia.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Termometr digital
Mirosław, ale metoda porównania to taka sobie jest LD, słusznie zwraca uwagę.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
Termometr digital
Termometry tak ustawione na moment do zdjęcia ,miałem je oba w dłoni i lekko mieszając -niestety te 0,7 stopnia celciusza utrzymuje się.A zachciało mi się z żoną do LIDLA na zakupy iść

- technik219
- -#
Termometr digital
Taki właśnie mam i bardzo chwalę, tylko parę lat temu kosztował... mniej. Dziwne, co? (-;
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
Termometr digital
Nie do końca bo obaj mamy rację: https://sjp.pwn.pl/poradnia/szukaj/huj
2. Dlaczego poprawnie jest huj i chuj, a z przymiotników tylko chujowy (według OSPS [Oficjalnego słownika polskiego scrabblisty – Red.])?