Jakie piwo polecacie na te upały?
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Volt, VIP i jeszcze kilka innych, podobnie brzmiących, to najgorsze świństwo z dodatkiem spirolu podłej jakości. To juz wolę wodę gazowaną zamiast tego "czegoś".
widzisz, od kilkunastu lat do tyrki latam 30 km wokół komina i tak się składa, że czasem policja organizuje trzeźwe poranki i każe dmuchać w świeczkę. o, żeby daleko nie szukać, nawet dziś rano. a poza tym nie lubię tyrać zmęczonyaka pisze:Dzięki za ten link. To bardzo ciekawe jest. Z nomenklatury (membrama) przypomina mi odwrócona osmozę (ale tylko z nazwy). Najciekawsze jest określenie "entalkoholisierung" czyli "dealkoholizacja". Świat stanął na głowie - jak z piwa zrobić wodę. No nie do końca - 0.5% alkoholu pozostaje. Na poważnie - to oferta dla kierowców (?) i osób nietolerujących alkoholu np. z powodu terapii lekowej lub innego. W sumie - pozytyw, ale świat nie przestaje zadziwiaćoKuba pisze: ↑20 lip 2021, 12:44Technologiem piwowarstwa nie jestem, ale najlepsze wedlug mnie pszeniczne bezalkoholowe pozbywa sie alkoholu membranowo przy niskiej temperaturze. Tak przynajmniej twierdza na stronie producenta:
https://www.andechs.de/klosterbrauerei/ ... lfrei.html
Faktycznie dobre na upaly, chociaz preferuje tradycyjne
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Nie ma o czym gadać. Nawet gdyby tych poranków nie było, to odpowiedzialnym być pierwsza rzecz. Takie niby "bezalkoholowe" co ma 0.5 procenta też raczej niech na półce stoi. Dla prowadzących cokolwiek jeżdżącego pozostaje przerwa urlopowa i ewentualnie długie weekendy

Tego już chyba nie produkują/sprzedają. Chłopcy pod samem piją perłę i królewskie (dawniej Haberbusch&Schiele, nawet za komuny niezłe piwo) - coś tak około 2+ złote za 0.5l.
Królewskie zawsze było dobre.
W mojej okolicy chyba króluje Harnaś i Tatra, bo najtańsze. Najbliższa "Biedra" jest 15 kilometrów od miejscowości gminnej, więc za daleko, żeby żule jeździli na rowerkach po biedronkowe, najtańsze piwo
W mojej okolicy chyba króluje Harnaś i Tatra, bo najtańsze. Najbliższa "Biedra" jest 15 kilometrów od miejscowości gminnej, więc za daleko, żeby żule jeździli na rowerkach po biedronkowe, najtańsze piwo

Kwas nadjechał! Żona patrząc na pudło z napisem Rarytasy z Podlasia:
- co ZNOWU kupiłeś?!
- szynkę, kiełbasę, smalec…
- to dawaj szybko do lodówki!
aka, jestem po pierwszej degustacji. Smakuje

Instagram
Hasselblad: 500C/M, 553ELX, XPAN
Durst: M70, M805, L1200 z Heiland LED i Splitgrade system
Tak. Brakuje tylko rodzynek
Cena za butelkę 1l.

Instagram
Uwielbiam piwa smakowe takie jak np. somersby
Yards jest poza moim zasięgiem (tak sądzę), ale spróbowałem Książęce IPA (browar Tychy). Nigdy wcześniej piwa IPA nie próbowałem. Doznanie smakowe jak najbardziej pozytywne. Dosyć mocna goryczka (35) i wyraźny smak cytrusów, a właściwie coś jak grejpfrut. W sumie bardzo OK.
najlepszy był taki z browaru w Łańcucie z dodatkiem obierek z pomarańczy, niestety już nie produkowany.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Mi bardzo dobrze wchodzi HardMade brzoskwiniowe - to z takich egzotycznych. Żona ostatnio zachwalała Litovela ciemnego z cytryną, a u mnie od dawno króluje Kozel ciemny :)
5x7/4x5/120
Może upału nie ma, ale dziś w sklepie znalazłem egzotyczne jak dla mnie piwo z Mołdawii, dystrybutor Warmiński z Olsztyna:
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
4Rider, Ciekawe, ze to moldawskie. Ta marka kojarzy mnie sie wylacznie z Turcja. To tureckie bardzo smaczne
Ostatnio zmieniony 11 gru 2021, 19:29 przez oKuba, łącznie zmieniany 1 raz.
oKuba, no całkiem niezle, ale niemieckiego pilsnera nie pobiję, nawet to francuskie 1664 wydaje się lepsze, a te pamiętam z lat '90 w małych buteleczkach po 250ml, wiesz Paryż, Lion i Marsylia że swymi cykadami, no i te kilkanaście lat co się miało, teraz jest za dużo bagażu traumatycznego, który trzeba dźwigać, ot człowiek teskini za tą niewinnoscia.
Z Niemiec bardzo dobrze znam Wolfsburg, miałem tam kiedyś dziewczynę, dawno to było, ale sklep z aparatami to ja pamietam.
Z Niemiec bardzo dobrze znam Wolfsburg, miałem tam kiedyś dziewczynę, dawno to było, ale sklep z aparatami to ja pamietam.
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.