Jakie piwo polecacie na te upały?
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Wiem, wiem, propagowanie picia napojów alkoholowych przed godzina 22-gą to może tak nie do końca ok, ale dzieci tu raczej nie bywają. Pytanie do piwoszy - co polecacie, jakie piwo? W sklepie kilkadziesiąt gatunków/rodzajów, nie wiadomo co wybrać, a upał nie ustępuje.
Ja zmieniam, już dawno nie mam ulubionego. Za to mam nieulubione.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
No wszak wiadomo, wszem i wobec, że na upały najlepsze jest piwo pszeniczne.
Tudzież, można nawet samemu sporządzić podpiwek (bardzo zdrowy, bezalkoholowy). Można kupić gotową mieszankę, którą zalewamy, ew. przygotować wszystko samemu.
Tudzież, można nawet samemu sporządzić podpiwek (bardzo zdrowy, bezalkoholowy). Można kupić gotową mieszankę, którą zalewamy, ew. przygotować wszystko samemu.
Polecam Yards. Lager abo IPA
warka, bo słodka.
Zwykle pijam lomze. Ta w malych butelkach wygladem przypominajacych beskidzkie.
Zaryzykuje ze jest tu w bylem jakim sklepie z piwiem wiekszosc popularnych piw europejskich. W duzym likier storze w NJ mozna dostac kazde.
Taką? Dobra jest.
Otoz ta. Z polskich to chyba moj faworyt.J.A. pisze:Taką? Dobra jest.
aka, jak mieszkałem w Krakowie dawno, dawno temu to: babcia z dziadkiem - czyli Porter z Jasnym fiftyfifty Żywca w latach '90 lali, ciekawe i artystyczne towarzystwo było (acz zadufane w sobie).
Dziś to ja czasem kupuje te słodkie owocowe, raczej Redsa bo jego pamiętam z dawnych lat, a jak na upicie to (przeszłość znów się odzywa) 6-pak Żywca Porter w butelkach 0.33, a do tego 4-pak puszkowy, właśnie Reds, tradycyjny jabłkowy i zimny.
Ogólnie to wolę jonty palić niż piwo pić - a naljepiej w dublecie: 2 piwka i solidny Jont - ale i jednego i drugiego od zimy w ustach nie mialem...
A bo towarzystwa nie mam, ale nie Teskno mi, ludzie prawie zawsze zawodza...
A najbardziej to lubię pinta Ginesa w pubie - albo w Londynie albo w Dublinie - człek ma wytchnienie, bo choć Dublin jeszcze jakoś ogarnę, to z Londynem to ja nie mam szans, ale poruszam się tam jako tako metrem w mapa w reku lub cydrem w głowie
Dziś to ja czasem kupuje te słodkie owocowe, raczej Redsa bo jego pamiętam z dawnych lat, a jak na upicie to (przeszłość znów się odzywa) 6-pak Żywca Porter w butelkach 0.33, a do tego 4-pak puszkowy, właśnie Reds, tradycyjny jabłkowy i zimny.
Ogólnie to wolę jonty palić niż piwo pić - a naljepiej w dublecie: 2 piwka i solidny Jont - ale i jednego i drugiego od zimy w ustach nie mialem...
A bo towarzystwa nie mam, ale nie Teskno mi, ludzie prawie zawsze zawodza...
A najbardziej to lubię pinta Ginesa w pubie - albo w Londynie albo w Dublinie - człek ma wytchnienie, bo choć Dublin jeszcze jakoś ogarnę, to z Londynem to ja nie mam szans, ale poruszam się tam jako tako metrem w mapa w reku lub cydrem w głowie

... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est