Mylisz się - piszesz do gościa i kupujesz całą rolkę, no co Ty?
To Ty nie myślisz, a nie ja, całą Ci sprzeda taniej, ale nie dużo taniej.
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Mylisz się - piszesz do gościa i kupujesz całą rolkę, no co Ty?
Ominiesz albo i nie. Z ebay - zapłacisz, a z USA to niby jak - wysyłający poda na formularzu CN nieprawdziwą kwotę czyli złamie prawo?
Nie chce kręcić filmów analogowych, tylko zmniejszyć koszt zdjęć kolorowych, bo w tym momencie zamówienie za 500zł 100ft do pocięcia, czyli jakichś 20 rolek, to wyjdzie 25zł za sztukę. W tym momencie ColorPlus chodzi po 30...
Ale jak nie spytasz to się nie dowiesz.
Wysyłający w us, do którego ja zamówię puszkę z fpp może ją na oko wycenić na 15zł, bo dla niego to będzie śmieć, vintage puszka :)aka pisze: ↑19 lut 2021, 17:56Ominiesz albo i nie. Z ebay - zapłacisz, a z USA to niby jak - wysyłający poda na formularzu CN nieprawdziwą kwotę czyli złamie prawo?
Wygląda na to, że chcesz powalczyć z wolnym rynkiem. Jeden sprzedawca na All... kupuje u Kodaka, konfekcjonuje i sprzedaje w kasetach po 36 klatek, czarno-białe importują i oferują (na zamówienie) rolki 122 m - kombinuj, a jak odniesiesz sukces to się podziel radością.![]()
Raczej pandemia, to taki dodatek. Wzrost zainteresowania analogami na przestrzeni ostatnich lat jest ogromny. YT, Instagramy, moda, robią swoje. To ceny filmów amatorskich podskoczyły przynajmniej 3 krotnie przez ostatnich kilka lat. Jeszcze chwila i owe colorplusy będą w cenach profesjonalnej Portry 160.4Rider pisze: ↑19 lut 2021, 18:19 Aerogirl, no porobiło się tak przez pandemie, ja pamiętam te najtańsze Kodaki i Fuji po 10 złotych były jeszcze w 2018 roku, później podrożały do jakiś 15 w 2019 a pandemia zrobiła resztę, ale nie wiem czemu...
Ale to i tak nie mój temat, ja głównie robię w średnim BW i też podrożały ale mniej, a najwięcej w pandemii, w zeszłym roku wydałem ponad 2K na same filmy przez rok... A jeszcze z Instaxami i z 35mm to pewnie ze 3 wyszło..
W łazience.
Jaki to miałby być ten "odpowiedni" zysk? :P Bo jakoś nie mogę sobie tego przeliczyć. Ale jeśli dostanę aż tak tanio, żeby mi się to opłacało, to pomyślę ;) Choć na ten moment, to już chyba lepszym biznesem byłoby sprzedawanie Portry 160 na rynkach zagranicznych, bo u nas jest tańsza niż 400, a gdzie indziej nie bardzo. No i nie trzeba nic ciąć, tylko kupić i sprzedać.