Płytki do kolodionu - pleksi lub czarne szkło
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Płytki do kolodionu - pleksi lub czarne szkło
Szukam w necie i ceny są różne za pleksi, może macie jakieś dobre źródełko, potrzebuję kupić 100-200 płytek tego szpeju :)
Czy ktoś znalazł jakiś fajny sklep z cienkim czarnym szkłem??
Czy ktoś znalazł jakiś fajny sklep z cienkim czarnym szkłem??
taharii chyba sobie ze mnie dworuje Sweetek, ale co mi tam, zobaczymy co zaoferuje ;)
czarna pleksi 2 mm 5,41zł za 18x24 (równe) z laserowym docięciem + kurier
czarna pleksi 2 mm 5,41zł za 18x24 (równe) z laserowym docięciem + kurier
Ostatnio zmieniony 15 lip 2014, 10:53 przez julek155, łącznie zmieniany 1 raz.
18x24 - 4mm - 5 zł
(cieńsze nie pasują do kaset, przesuwają się i uciekają z płaszczyzny ostrości, trzeba majstrować silniejsze sprężyny dociskające - przy czym ja używam zwykłych kaset, nie zamykanych kanapek gdzie cieńsza będzie ok).
Oczywiście szkło a nie pleksi, pleksi śmierdzi! ;]
Edit: teraz doczytałem dopiero - czemu miałbym sobie dworować - każdy kolololodionista to Twój brat! (serio!) ;)
(cieńsze nie pasują do kaset, przesuwają się i uciekają z płaszczyzny ostrości, trzeba majstrować silniejsze sprężyny dociskające - przy czym ja używam zwykłych kaset, nie zamykanych kanapek gdzie cieńsza będzie ok).
Oczywiście szkło a nie pleksi, pleksi śmierdzi! ;]
Edit: teraz doczytałem dopiero - czemu miałbym sobie dworować - każdy kolololodionista to Twój brat! (serio!) ;)
To przepraszam Panie Kolego :)
Wow! To zajebiaszcza cena, na początek wolałbym plexi co by nauczyć sie bez czyszczenia. Później na pewno szkło.
Tylko nie wiem czy do moich kaset wlezie takie grube szkło.
Pochwalisz się źródełkiem? ;)
Aaaa, macie jakiś sprawdzony materiał do zrobienia dark cloth (ta szmata do zasłonienia matówki i mobilnej ciemni)?
Znalazłem aksamit 420g/m2 ale pod tym się zagotuje, ale na pewno będzie światłoszczelne.
Wow! To zajebiaszcza cena, na początek wolałbym plexi co by nauczyć sie bez czyszczenia. Później na pewno szkło.
Tylko nie wiem czy do moich kaset wlezie takie grube szkło.
Pochwalisz się źródełkiem? ;)
Aaaa, macie jakiś sprawdzony materiał do zrobienia dark cloth (ta szmata do zasłonienia matówki i mobilnej ciemni)?
Znalazłem aksamit 420g/m2 ale pod tym się zagotuje, ale na pewno będzie światłoszczelne.