Olympus 35RC
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Olympus 35RC
Jak w temacie, nie chodzi mi o opowieści o innych dalmierzach, intersesuje mnie ten konkretny model. Nie ukrywam, właśnie kupiełem, ma mi zastąpić a właściwie zmienić Fed'a 4. Czy się uda zamiana?, jakie ma wady?, na co mam uważać?, o zaletach chętnie poczytam, mam nadzieję, że sam wiele znajdę. Jeśli ktoś coś wie to z przyjemnością, przeplataną wdzięcznością, chętnie poczytam.
uważaj na idy marcowe i baterię koniecznie kup cynkowo-powietrzną o napięciu 1,4V.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
baterię kupię, dzięki!. Juliusz Cezar, ten dopiero ostrożny koleś był a i tak mu nie pomogło 

Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 21:18 przez KAPA, łącznie zmieniany 1 raz.
dziękuję, tak sobie kompletuję analogowy system, lubię dalmierze i TLR'y, dwa flexarety i Feda już mam, potrzebowałem czegoś poręcznego na "ulicę", jeszcze pozostaje w sferze planów Mamiya C-330, jakiś omfman czy inny otworek i graflex 4x5. Ot, dla kaprysu, na co mnie najdzie ochota tym sobie popstrykam, a Olympus ma być zawsze w kieszeni.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 22:00 przez KAPA, łącznie zmieniany 1 raz.
do kieszeni to raczej coś z linii XA. choć zależy jaką masz kieszeń, bo mnie do kieszeni mieści się voigtlaender bessa e-messer.
pozdrawiam!
pozdrawiam!
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
czy bessa przyciąga uwagę? w Rzeszowie nie, ale to jest ponoć miasto lamusów.
miasto lamerów
w każdym bądź razie maleństwo do mnie dotarło, klisza już w środku, ale spacer pewnie dopiero jutro
[ Dodano: Wto 31 Lip, 2012 ]
ale zainspirowany Twoją podpowiedzią, szukając czegoś lżejszego
zanabyłem XA i teraz mam przyjemność go sobie ćwiczyć, to dopiero maleństwo :D

[ Dodano: Wto 31 Lip, 2012 ]
35 RC sprawuje się świetnie i jestem z niego bardzo zadowolonyrbit9n pisze:do kieszeni to raczej coś z linii XA. choć zależy jaką masz kieszeń, bo mnie do kieszeni mieści się voigtlaender bessa e-messer.
pozdrawiam!

ale zainspirowany Twoją podpowiedzią, szukając czegoś lżejszego

zanabyłem XA i teraz mam przyjemność go sobie ćwiczyć, to dopiero maleństwo :D