Wystawa w gliwickiej Czytelni Sztuki
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
-
- -#
No cóż, artyści pracują cyklem i kończą go wystawą, czasem książka. Bez względu na to co na koreksie piszą.
Co do tego ma korex? Nie kazdy musi miec parcie na wystawy i wernisaże oraz wole tytulowania sie artystą. Wina, czy tez kazdego innego trunku, mozna sie napic bez takich sztuczek. Nie wspominajac o foceniu..
Nie wiem i niespecjalnie interesuje mnie jak pracują artyści - ja artystą nie jestem i nie mam ambicji nim być.krzychu128 pisze: ↑01 mar 2024, 19:03 (...) artyści pracują cyklem i kończą go wystawą, czasem książka.
Fotografuję bo lubię. I nie czuję potrzeby by obrazki mojego autorstwa szerzej prezentować - grono bliskich i przyjaciół w roli odbiorców jest dla mnie wystarczające.
PS. A książki też wydaję - te opracowywane samodzielnie i drukowane w CeWe.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
-
- -#
No i każdy jest szczęśliwy
Darku, jeszcze raz gratuluję wystawy, do zobaczenia na kolejnych
Darku, jeszcze raz gratuluję wystawy, do zobaczenia na kolejnych
No to o co to bicie piany i przytyczki w strone korexu?
-
- -#
Wow. Każdy musi mieć takie parcie? Muszą mnie zapamiętać po obrazkach lub kartkach? A jak na pogrzeb przyjdzie ktoś poza rodziną? Ktoś, komu sią smutno zrobiło, że ten czy ów odszedł. To nic nie znaczy? A w ogóle to musi znaczyć? Czemu koniecznie musimy się wartościować?krzychu128 pisze: ↑01 mar 2024, 18:34 Wystawa i książka - po tym Cię zapamiętają. Strona www to portfolio. Dzięki socjalom będziesz widoczny, jednak zdjęcie nie żyje dłużej niż kilka dni. Zdjęć w szufladzie nikt nie doceni, odejdą w niepamięć.
Każdy ma wybór.
Jednak kto choć raz posmakował swojego wernisażu będzie chciał do tego wracać. Do tego wina
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
-
- -#
Jerzyk dzisiaj nie pije.J.A. pisze: ↑01 mar 2024, 23:15 Wow. Każdy musi mieć takie parcie? Muszą mnie zapamiętać po obrazkach lub kartkach? A jak na pogrzeb przyjdzie ktoś poza rodziną? Ktoś, komu sią smutno zrobiło, że ten czy ów odszedł. To nic nie znaczy? A w ogóle to musi znaczyć? Czemu koniecznie musimy się wartościować?
EOT
ja bym się chętnie wybrał, szczególnie, że raz czy dwa rozminęliśmy się w Sandomierzu, a te trzy godziny autostradą z Rzeszowa, to nie jest jakieś tam wyzwanie, ale niestety wczoraj musiałem walczyć z systemem P1 na drugiej zmianie.Miburo pisze:Warto się wzajemnie informować w naszym gronie! Dzięki temu poznałem wczoraj na wernisażu kolegę Krzychu128, wymieniliśmy bardzo ciekawe uwagi i jestem mu wdzięczny za jego obecność! okazuje się też, że odległość typu „pół Polski” wcale nie musi być przeszkodą;-) Do zobaczenia na kolejnych wystawach!!!
Ps. polecam aktualną wystawę w Galerii Katowice śląskiego zpafu-u i najbliższy wernisaż
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
myślałem, że może chociaż rano pojadę do Leżajska, ale młody też miał na drugą zmianę i tak.
w każdym razie gratuluję i powodzenia. i...:
https://youtu.be/ffKlyghEok4?si=BuZxy3kPj2Gx3wr0
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
To nie mój klimat by mi się wesoło robiło gdy ktoś odejdzie
krzychu128, nie zrozumiałeś?
Tu masz cytat z jednego takiego
Tego na foto„Pomijając już fakt, że nie ma takich pieniędzy, za które warto by wyrzec się siebie, to płacenie za to skurwienie jest zdecydowanie za marne. Jestem prosty chłopak – gardzę kurwami, zwłaszcza tanimi. Ale zostawmy już tych stroskanych o swoją karierę misiów. Prześledźmy inny, bardziej toksyczny mechanizm: Zmacdonaldyzowane korporacje medialne, szukające histerycznie, desperacko i gorączkowo zysku i poklasku, nachalnie i po chamsku podlizując się klientowi – wytworzyły http://m.in. sztuczne zapotrzebowanie na tzw. 'bycie kimś". BYĆ KIMŚ – oto nowa religia! Ta chora sytuacja wygenerowała karierki tak śmiesznych indywiduów, jak np.: prowadzący głupie programy, modele i modelki, twórcy reklamy, pogodynki i pogodyni, gotujący filozofowie, reżyserzy sitcomów, zawodowi wyśmiewacze i podsumowywacze, dziennikarze po polonistyce piszący np. o jazzie itd., itp.
Cała ta społeczność cwaniaków i cwaniar, nie odpowiadając za nic, nie produkując na dobrą sprawę niczego poza namiętną chęcią autopromocji – żąda dla siebie wszystkiego: wysokich zarobków, sławy, popularności i społecznego szacunku.
Zresztą często gęsto ci ludzie wykorzystują swoją popularność zapowiadając w powiatowej Polsce, za ok. 4000 PLN od imprezy, występy innych kolegów szmirusów! I na zdrowie!”
- Załączniki
-
- GHptk4vXYAAslAm.jpeg (6.96 KiB) Przejrzano 1001 razy
znaczy, sugerujesz, że koledzy robiący swoje wystawy foto kurwią się za grosze? to na pewno taka sytuacja?
http://www.dziennikteatralny.pl/artykul ... rosze.html
http://www.dziennikteatralny.pl/artykul ... rosze.html
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Cytowałem całość, bo nie czuję się upoważniony do cięcia tego cytatu.
Bardziej chodzi o resztę, Od drugiego zdania.
Bardziej chodzi o resztę, Od drugiego zdania.