Tanie filmy czarno-białe
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Czas podany na digitaltruth dla kombinacji: D-76 (1+1) to 14min. (temp. 20°C), ale uważam że jest trochę za długo, bo negatyw osiąga wysoki kontrast, a to trudno się kopiuje pod powiększalnikiem.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez slawoj, łącznie zmieniany 5 razy.
Tak przy okazji zapytam, próbowałeś może tych kolorowych 135 od Lucky?slawoj pisze:Ja już dawno dostałem "uczulenia" na rodzimych handlarzy z Allegro.
Dlatego chętnie podaję miejsca gdzie można kupić pełnowartościowe negatywy za połowę tej ceny.
...
Jest również film kolorowy: Lucky 35mm Color Film, ASA200
Pozdrawiam, Bartek.
Potwierdzam z całą odpowiedzialnością :) Dwa dni! Wczoraj kurier przyniósł Ilfordy, Fuji i Kodaki z terminami od 2013 - 2015. Mam więc czas na wykorzystanie ;)tomaszt81 pisze:Bratex rewelacja! Kupiłem u nich z dziesięć tmaxow i 5 hp5+. Dwa dni przesyłka jest u mnie po za jedną sytuacją gdy mieli urlop (majowy weekend + dni przed i po). Wtedy za czas oczekiwania dostałem gratis futerał na telefon :)
kurier i dwa dni? powinno być nazajutrz !jerezano pisze:Potwierdzam z całą odpowiedzialnością :) Dwa dni! Wczoraj kurier przyniósł Ilfordy, Fuji i Kodaki z terminami od 2013 - 2015. Mam więc czas na wykorzystanie ;)tomaszt81 pisze:Bratex rewelacja! Kupiłem u nich z dziesięć tmaxow i 5 hp5+. Dwa dni przesyłka jest u mnie po za jedną sytuacją gdy mieli urlop (majowy weekend + dni przed i po). Wtedy za czas oczekiwania dostałem gratis futerał na telefon :)
sam często kupuje w bratex'ie i irytuję mnie dwie rzeczy. czas realizacji dostawy. zawsze, absolutnie zawsze czekam minimum 5 dni i koszt przesyłki - 12pln. ( za tą kaskę mogliby się wysilić na priorytet)
wcześniej dochodziło do błędnego skompletowania zamówień a raz przytrafiło się, że zmówienie dotarło do mnie niekompletne. na szczęście po milej

To przecież zależy od godziny złożenia zamówienia. Jak się zamawia o 18 czy 19, to wiadomo, że wyślą następnego dnia, czyli dojdzie po 2 dniach od chwili zamówienia.kurier i dwa dni? powinno być nazajutrz !
Wczoraj zrobiłem rolkę świeżo zamówionego (trochę w ciemno) filmu Rollei RPX 100/120 - pierwsze wrażenie - świetny! Wywołałem go "na oko" - nie mogłem nigdzie znaleźć dyrektyw dla tetenalu - 8 min. w 1+20. Obraz ostry (robiony w nocy) nieco mocniej doświetlony niż Ilford delta 100 na tych samych ekspozycjach. Jeśli będzie powtarzalny - to się z nim zaprzyjaźnię :)