Skaner Epson V200 i brak przystawki

Statywy, światłomierze, skanery.. i wszystko czego jeszcze możemy używac

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

Ralfiwroclaw
-#

Skaner Epson V200 i brak przystawki

Post autor: Ralfiwroclaw »

Mam pytanie.. Mam okazje kupić skaner Epson V200 ale nie ma w nim niestety przystawki do negatywów.. Czy bez tej ramki będzie można normalnie skanować negatywy???
Ciemność....
Awatar użytkownika
taharii
-#

Post autor: taharii »

Nie, bez ramki się nie da.
są wprawdzie specjaliści dorabiający je sobie domowym sposobem ale to raczej prowizorka...

Można też dokupić ramki osobno, ale raczej drożej niż taniej...
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

Post autor: nord »

oj daj sobie spokój. a gdy zechcesz skanować średni format? za wcale nie duże pieniądze, kupisz V500 lub V600, za trochę większe, V700. nie wydawaj pieniędzy na coś co nie ułatwi ci życia, a wręcz będzie przeszkadzać.
Ralfiwroclaw
-#

Post autor: Ralfiwroclaw »

Ale ja chciałbym go używać tylko do 35 mm i nie mam zamiaru skanować niczego innego... Ale skoro bez ramki kiszka to chyba odpuszczę... i poszukam czegoś w tym przedziale cenowym... Funduszy nie mam zbyt dużych na ten zakup (max. 200zł) i nie spodziewam się nie wiadomo czego. Odpuściłem sobie już chęć zakupu różnych dziwnych Medionów itp. biurkowych skanerów...
Ciemność....
radekone
-#
Kontakt:

Post autor: radekone »

V200 do negatywów to słaby pomysł. Miałem, próbowałem.. Lepiej wynajdź jakiegoś starszego Epsona serii 3xxx/4xxx jak nie masz kasy na V500, znacznie lepiej się sprawdzi.
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem to klisza pękła, i ch*j!"
ODPOWIEDZ