R09 ONE SHOT (1+100): 120 min
opis wołania w tabeli kilka postów wcześniej

Fot. dry_eye
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Zdjęcia nie są moje, więc podam tylko linka do nich:czmielek pisze:Sławoj bądż tak miły i wstaw tą fote w większej rozdzielczośći bom bardzo ciekaw ziarna.
Właśnie próbowałem skopiować drugą rolkę i na pewno nie wrócę już do tego filmu. Tak jak pisze Anzelm, tylko do testów. Oczywiście, cena determinuje jakość, lub odwrotnie jak kto woli. Mnie zupełnie odstraszyły plackowate "ziarno", o którym napisał przedmówca. Występuje niezależnie od ilości światła. Potęguje się w ciemniejszych partiach. Wywołanie w d-76 1+1. Poniżej jeden z pasków testowych, żadna klatka nie nadała się do kopiowania.:/ Przed gp3 naświetliłem w tych samych warunkach acrosa i wyszedł bardzo przyjemnie.Anzelm pisze:im mniej światła dostawał film, tym gorzej zaczynał się zachowywać, uwypuklało się dziwne plackowato-ciapkowate ziarno, aczkolwiek muszę przyznać, że nadawało to zdjęciom impresjonistycznego charakteru.
Nie zaryzykuję stwierdzenia że źle wywołujesz, ale może trafiłeś na kiepski film, słaba emulsja, może niedoświetliłeś... nie wiem.janykiel pisze:Wywołanie w d-76 1+1. Poniżej jeden z pasków testowych, żadna klatka nie nadała się do kopiowania
Drogi kolego, dzięki za link do tego bloga.timor pisze:W tym blogu ciekawe metody wołania szanghaja:
http://blog.metrix-x.com/...s-shanghai.html
Suggested Developing time:
20C degree:
D76 stock - 8 minutes
D76 1:1 - 14 minutes
D23 12 minutes
Rodinal 1:50 15 minutes
D72 1:4 4 minutes
Drogi Kolego, re-cytowane przez Ciebie czasy wołania GP3 pochodzą z TMDC. Nie ma w nich nic szczególnego. Jakkolwiek użyłeś ciekawego słowa, by je opisać.enthropia pisze:Przy okazji, nie zauważyłeś, że jego właściciel szerzy herezje?timor pisze:W tym blogu ciekawe metody wołania szanghaja:
http://blog.metrix-x.com/...s-shanghai.html
Suggested Developing time:
20C degree:
D76 stock - 8 minutes
D76 1:1 - 14 minutes
D23 12 minutes
Rodinal 1:50 15 minutes
D72 1:4 4 minutes
![]()