Witam wszystkich na forum,
mam następujące pytanie, otóż mam do wyboru powiększalniki Magnifax 3 i Magnifax 4, oraz Opemus 5 i Opemus 6. Nie wiem który kupić, ceny w miarę wyrównane, problem natomiast jest w tym, żeby ktoś doświadczony poradził mi co wybrać, wyjaśniając mi różnice pomiędzy tymi czterema powiększalnikami.
Jestem początkujący, aparaty odziedziczyłem po ojcu, ale po ciemni rozkradzionej przez kuzynów pozostał mi tylko koreks. Obecnie nie mam kontaktu z nikim, kto mógłby mi doradzić na żywo, więc zapraszam do dyskusji na Forum.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję z góry za zrozumienie. :)
Powiększalniki - jakie?
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
-
- -#
-
- -#
Jeżeli chodzi o cenę, to w sumie mogę zapłacić trochę więcej za lepszą jakość i większe możliwości.
Ale jeżeli chodzi stan techniczny, to już jest problem, bo większość możliwości kupna, to jak wiadomo aukcje, a ze zdjęcia to ja sobie mogę powróżyć... :) No i jeszcze transport (a widziałem na własne oczy jak się traktuje przesyłki w Poczcie Polskiej lub np. DHL'u, ale to już inna historia)
W każdym razie dzięki za wskazanie najlepszego, tak mi się wydawało, że to będzie M4.
Ale jeżeli chodzi stan techniczny, to już jest problem, bo większość możliwości kupna, to jak wiadomo aukcje, a ze zdjęcia to ja sobie mogę powróżyć... :) No i jeszcze transport (a widziałem na własne oczy jak się traktuje przesyłki w Poczcie Polskiej lub np. DHL'u, ale to już inna historia)
W każdym razie dzięki za wskazanie najlepszego, tak mi się wydawało, że to będzie M4.
:)
-
- -#
- Kontakt:
Rozumieć chyba należy, że to takie potwierdzenie przez zaprzeczenie.slawoj pisze:weesee pisze:magnifax max. 6x9, a opemus max. 6x6,Dlatego, mając powyższe na uwadze, wskazaliśmy jednomyślnie na Magnifaxa 4.weesee pisze:M3 i O5 też są dobrymi powiększalnikami, ale kiepsko do nich z dodatkowym osprzętem.
Jestem za, a nawet przeciw...
-
- -#