MAXUM - RZESZÓW

Ciemnia fotograficzna - Wszystko o procesie wywoływania negatywów czarno-białych

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

dziurka1989
-#

MAXUM - RZESZÓW

Post autor: dziurka1989 »

Witam.
Nie tak dawno, ktoś narzekał na ten sklep, że sobie za ilord-y liczą jakieś kosmiczne ceny oraz za chemię.
A dziś wchodzę, miałem przy sobie tylko 14 zł więc kupiłem fuji superię 400. Patrzę sobie na półkę a tam ilfordy po 20-21 zł najdroższy chyba był za 26 zł ale mogę się mylić.
Przecież to taniej niż na necie.
roztwory ilforda co prawda kosztowały ok. 70 zł ale Tetenal też po normalnej cenie tzn. różniący się od cen internetowych około 1 złotego polskiego.
Coś mi się wydaję, że chyba ceny obniżyli.
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

taniej? http://bratex.org/sklep/pl/c/FILMY-ILFO ... II-CZ-B/62 no może. ale za to, że zostawiają gluty na negatywach C-41 noga moja tam więcej nie postanie.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Awatar użytkownika
Kekacz
-#
Kontakt:

Post autor: Kekacz »

Pisałem kiedyś o cenach u nich, ale z punktu widzenia użytkownika średniego formatu. A na tym polu i w moim przypadku Tri-x z netu wygrywa w cuglach.
zaphod
-#
Kontakt:

Post autor: zaphod »

Nie wiem jakiego netu używa kolega Dziurka, ale w moim FP4, HP5 i Delty spokojnie da się kupić w okolicach 18 zeta za rolkę niezależnie od formatu.
dziurka1989
-#

Post autor: dziurka1989 »

możliwe ale dobrze mieć jednak na miejscu sklep z ilfordami ze świadomością, że nie bulę za niego krocie :)
ODPOWIEDZ