Witajcie,
Oczywiście jak zwykle kupiłem i dopiero później zacząłem się zastanawiać czy dobrze zrobiłem, eh.
A kupiłem za nie wiele ponad stówke lampę OSRAM SLG 1000 W. Potrzebuje oświetlić białe tło ( do tego celu użyje lampę na neonówki czy jak zwał tak zwał, chociaż może jest inny sposób, domowy, który znacie ) i postać w planie amerykańskim he. Czy ktoś w ogóle miał styczność z podobnymi cudami jak OSRAM slg 1000 ? Jest tego trochę. Czy to nada się do tego celu ? Mam statyw, ale brakuje mi softboxu, oczywiście kupie go. Możecie mi coś doradzić ? Będe miał jedynie tą lampe i jakąś do tła. Interesuje mnie wyłącznie światło stałe, dlatego taka a nie inna lampa, ale czy to był dobry zakup hm sam nie wiem. Jeszcze jej nie otrzymałem, więc nie mogę przetestować, ale byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki.
W ogóle w temacie studio to ja jestem blady.
Tomek
Lampa OSRAM SLG 1000W
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
http://allegro.pl/show_item.php?item=52 ... s%C5%82any.
Powiedzcie mi proszę, czy taki klosz nadałby się do lamp o których pisałem w tym poście ? Posiadam już regulacje napięcia ale jednak korzystam z napięcia najmniej 500 W. Czy te klosze wytrzymają temperaturę z żarówki ?
Powiedzcie mi proszę, czy taki klosz nadałby się do lamp o których pisałem w tym poście ? Posiadam już regulacje napięcia ale jednak korzystam z napięcia najmniej 500 W. Czy te klosze wytrzymają temperaturę z żarówki ?