Lampa OSRAM SLG 1000W

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

Antoni
-#

Lampa OSRAM SLG 1000W

Post autor: Antoni »

Witajcie,

Oczywiście jak zwykle kupiłem i dopiero później zacząłem się zastanawiać czy dobrze zrobiłem, eh.

A kupiłem za nie wiele ponad stówke lampę OSRAM SLG 1000 W. Potrzebuje oświetlić białe tło ( do tego celu użyje lampę na neonówki czy jak zwał tak zwał, chociaż może jest inny sposób, domowy, który znacie ) i postać w planie amerykańskim he. Czy ktoś w ogóle miał styczność z podobnymi cudami jak OSRAM slg 1000 ? Jest tego trochę. Czy to nada się do tego celu ? Mam statyw, ale brakuje mi softboxu, oczywiście kupie go. Możecie mi coś doradzić ? Będe miał jedynie tą lampe i jakąś do tła. Interesuje mnie wyłącznie światło stałe, dlatego taka a nie inna lampa, ale czy to był dobry zakup hm sam nie wiem. Jeszcze jej nie otrzymałem, więc nie mogę przetestować, ale byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki.

W ogóle w temacie studio to ja jestem blady.

Tomek
Antoni
-#

Post autor: Antoni »

http://allegro.pl/show_item.php?item=52 ... s%C5%82any.

Powiedzcie mi proszę, czy taki klosz nadałby się do lamp o których pisałem w tym poście ? Posiadam już regulacje napięcia ale jednak korzystam z napięcia najmniej 500 W. Czy te klosze wytrzymają temperaturę z żarówki ?
storm
-#
Kontakt:

Post autor: storm »

Nie wiem z czego jest ta warstwa odbijająca wewnętrzna zrobiona (bo trochę tak to wygląda, a może to tylko chromowane wykończenie) , jeśli z aluminium to powinno to wytrzymać choć nagrzewać się będzie mocno.
ODPOWIEDZ