[Kupię} Złom MANFROTTO 055 PROB
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Cześć, wiem że to trochę zalatuje fantastynką niczym opowieści z Narni. Ale może ktoś ma na zbyciu kolumnę centralną z Manfrotto 055 Prob? Może ktoś był na tyle zdolny że połamał nogi i coś mu zostało z części do sprzedaży za mało;)...
To chyba do serii xprob a nie prob
Mam gdzieś, bo nie używam ze swoim statywem... Ale nie mam zielonego pojęcia gdzie leży...
-
- -#
Też niedawno szukałem jakiegoś foto-grata. Ale już nie pamiętam, co to było ... 

mam starego 055 z popękanymi klipsami, Nadal działa . Mogę sprzedać za jakąś nie dużą sumkę.
Dzięki reakcję, już nieaktualne, udało mi się dorwać kolumnę. Post do usunięcia
Jak coś można pomyśleć o reanimacji i wydrukować to np z ABSu
https://www.thingiverse.com/thing:2295256
a to ciekawe, kiedyś pisałem z Manfrotto Polska o zakupie samych klipów, ale koszt takiego klipsa to jakieś 150 zeta wtedy był, więc zapolowałem na 055 ale starszy model na motylkach, i ten na klipsach teraz leży na półce i się kurzy. A motylki działają i będą działały następne 50 lat.
055AB
serial 055AB/MI23
z ciekawostek starszy model 144 to jest dokładnie to samo też motylki i cała reszta identiko.
Wiem o czym mówisz. No ja mam 190 z motylkami i też go bardzo lubię....A co do druku samych klipsów...model ci podrzuciłem. Jakbyś był z Krk lub Kce to jakiegoś jednego na próbę mógłbym wydrukować.