Potrzebuję koreks który będę mógł wykorzystać w procesorze CPE-2 wersja z liftem.
Dzięki wyszukiwarce forum dowiedziałem się, potrzebuję modelu posiadającą charakterystyczną zębatkę zamiast magnesu.
Koreks wykorzystywać będę do wywoływania 4x5
Naturalnym wyborem jest/byłby Jobo 2523 z zębatką:
Jako że sprzęt jest trudno dostępny i ciężko mi kupić wymaganą wersję w cenie dla białych ludzi, chciałem się dowiedzieć czy można pokombinować z innymi modelami, które dałoby radę przystosować do procesora cpe-2 z liftem.
Zauważyłem że klasycznych wersji koreksa JOBO 2520 jest dosyć sporo. W internecie doszukałem takie wieczko:
https://fotociemnia.pl/akcesoria-do-cie ... reksu.html
Zdaję sobie sprawę, że w opisie wyraźnie napisano że element ten przystosowany jest do serii 1500 a nie 2000 ale mimo wszystko wolę się upewnić - Czy pasuje on może również do 2520 ? A może jest odpowiednik dla 2520 ?
A może istnieją jeszcze inne opcje o których nie mam pojęcia, że mogę je wykorzystać w CPE-2 z liftem ?
Czy można przystosować w jakiś sposób klasyczne koreksy 2520 do pracy z zębatką ?
Z góry wielkie dzięki za pomoc i odpowiedzi.
P.S
Gdyby ktoś z Was znał miejsce gdzie mogę zanabyć drogą kupna taki sprzęt również będę wdzięczny za pomoc !