Glupi jas Pentax 70 Zoom

Aparaty tradycyjne - Informacje i problemy z Waszym sprzętem. Bez względu na format - zapraszamy

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

maqsz
-#

Glupi jas Pentax 70 Zoom

Post autor: maqsz »

Dostalem przy okazji innych zakupow "na dokladke" Pentaxa 70 Zoom, czyli calkowicie automatyczny aparat z autofokusem, obiektywem 35-70 opisanym tylko jako "Pentax lens" (szklany...). Aparat sprawdzony, dziala, blyska, brzeczy i furczy.

No i tak zapytuje bez wiekszej nadziei - nie jest to przypadkiem jakas zapomniana legenda na miare Canoneta czy Pena, np. z "obiektywem o niezwyklej plastyce" czy o innych "kultowych" cechach? :mrgreen:

Bo nie wiem, czy wiazac z nim jakies nadzieje...? Przestrzelic i ocenic ze zdjec przez pare niesiecy nie moge, tzn. bylbym skazany na laby, bo ciemnie mam wciaz w pudlach...
--
Maciek
Awatar użytkownika
powalos
-#

Post autor: powalos »

Jeżeli to ten starszy solidnie zbudowany kompakt, to kiedyś miałem i powiem szczerze, że byłem zaskoczony jakością fotek (robiłem na negatywach kolor). Przede wszystkim ma korekcję ekspozycji a to w kompaktach dość rzadkie. Trochę więcej danych masz tu: http://stareaparaty.pl/aparaty/pentax-zoom-70/ o ile to ten aparat. Pentax wyprodukował chyba kila kompaktów z zoomem do 70 mm.
Fan Pentax'a.
maqsz
-#

Post autor: maqsz »

Tak, to ten sam. Wielkosci polowy ceglowki, o wadze calej ceglowki :)

No to chyba trzeba mu bedzie dac szanse.
--
Maciek
elakuznicom
-#

Post autor: elakuznicom »

Poszukuję informacji o Pentaxie x70 czy ktoś z forumowiczów może mi pomóc ?
pozdrawiam Ela z Łodzi
ODPOWIEDZ