Pogadaj z mieszkańcami...
Galeria - na każdy temat i dla każdego
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
Galeria - na kazdy temat i dla kazdego
Mieszkańcy próbują sobie radzić, ale a to dostaną na klatę zakaz lotów szybowcami w środku sezonu, bo za bardzo hałasują, a to opłaty za operację skaczą do góry, jakby to kosmodrom był...
Co gorsza być może ci sami...
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Od kilku lat letnie loty szybowców ustały prawie zupełnie, wiem bo z okna widywałem wyciąganie i krążące szybowce w lecie. Sprawa jest jak zwykle prosta, chodzi o atrakcyjny teren. Nie wykluczone, że za buntem mieszkańców czynnie stoją bezpośrednio zainteresowani. Gdyby lotnisko nie było w gestii MSWiA, gdyby nie baza LPRu to już by tam był gęsty las... bloków a'la miasteczko Wilanów.
No więc właśnie. Mieszkańcy EPBC próbują sobie radzić, ale mieszkańcy okolicznych bloków mają głośną reprezentację, której ktoś, jak się okazuje, nagle zbudował lotnisko w miejscu, gdzie, nieprawdaż, mieszkali od dziada pradziada i baby prababy wśród łąk i ruczai.
Tego nie byłbym pewien - biorąc pod uwagę obecnie ujawniane afery, ktorych "bohaterami" są jego koledzy po politycznej linii.
Z tymi stadionami też by nic nie zrobił.
Nie wiem czy miał to w programie wyborczym ale nawet jeśli miał, to finalny efekt jego ew. prezydentowania byłby jak ze 100 tysiącami mieszkań, milionem samochodów elektrycznych, setką obwodnic, remontem dworców i przywracaniem sieci lokalnych połączeń autobusowych i kolejowych, elektrownią w Ostrołęce, CPK, promem i innymi bałamutnymi obiecankami.
Mieliby za to Warszawiacy wiele nowych pomników i inwestycje typu "ławki niepodległości".
Porzućmy jednak te kwestie. Zajmijmy się główną tematyką tego forum.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Odnośnie mostów warszawskich, jest taki nowy, duży most na południu miasta. Lat temu parę zabrałem rower do W-wy, żeby dla odmiany pokręcić w nowym środowisku. I z własnej niewiedzy przejechałem (trochę samobójczo) tym mostem z 4-5 pasami w jedną stronę. Rozumiecie, że ten most za grubą kasę nie posiada drogi dla rowerów, czy przejezdnego chodnika? Oni tam zrobili deal, a rowery wysłali kilka kilometrów na północ, na inny most. Chore pomysły. Budujesz wielki most, najpierw to przemyśl. Dodanie ścieżki rowerowej nie stanowi prawdopodobnie nawet 0,5% całościowego kosztu inwestycji.
W 2007 roku na stadionie Polonii płomienne przemówienia Pani Prezydent Hanny Gronkiewicz-Waltz:
https://sport.interia.pl/pilka-nozna/eu ... nId,366575My nie gadamy tylko robimy. Dlatego też spotykamy się tutaj na Polonii. To jest inwestycja, która idzie zgodnie z terminem. W listopadzie będzie zadaszona trybuna główna. W sumie inwestycja kosztuje 25 mln złotych i mamy taką nadzieję, że to boisko będzie treningowym w czasie Euro 2012. Pozostałe trybuny będą wykonane do roku 2010. Na stadionie Polonii będzie mogło zasiąść 15 800 widzów.
Niedługo minie 16 lat od tej deklaracji.
Trzaskowski w grudniu 2021 już też zapowiedział nowy stadion. Dziś już jest 2023 i na razie poza wizualizacjami i planami i projektami nie ma nic.
Bokeh, nic nie poradzisz. Nadziei na jakąś pozytywną zmianę nie ma. Zacytuję "klasyka" - "ja wam wójta nie wybierałem".