FED 3 wersja OLIMPIJSKA
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
FED 3 wersja OLIMPIJSKA
Krótkie pytanie, czy warto kupić ten aparat? FED 3?

FED 3 wersja OLIMPIJSKA
Krótka odpowiedź. A skąd my mamy wiedzieć co dla Ciebie warto? 

M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
FED 3 wersja OLIMPIJSKA
a w jakim celu chcesz kupić? na półkę, czy do używania.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
FED 3 wersja OLIMPIJSKA
powiem tak, mam fed'a 5, używam raz na rok, bo zasadniczo uważam, że są przyjemniejsze aparaty do użytkowania. ale jeśli jest sprawny i nie kosztuje więcej niż 15 zł, to można brać. za piątkę ze sprawnym światłomierzem, dałbym jeszcze te 50 zł, ale więcej? to według mnie żart.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
FED 3 wersja OLIMPIJSKA
warto, bo można sobie postawić na półkę, bo ma fajny znaczek z olimpiady. nie warto, bo jeżeli na zdjęciu nie ma dekielka, to znaczy, że pewnie stoi zawsze bez dekielka, ergo - ma przepaloną matówkę i ch... nim zdjelajesz, a nie zdjęcia:-)
FED 3 wersja OLIMPIJSKA
Po pierwsze, FED 3 nie ma matówki.
Po drugie, jeżeli nie stał w ostrym słońcu z w pełni otwartym obiektywem ustawionym na nieskończoność, to i migawka nie ucierpiała.
Po trzecie, do zdjęcia zazwyczaj zdejmuje się dekielki żeby pokazać przednią soczewkę obiektywu.
Kluczowym pytaniem jest czy sprzedawca daje możliwość sprawdzenia sprawności i zwrotu i ile woła.
Po drugie, jeżeli nie stał w ostrym słońcu z w pełni otwartym obiektywem ustawionym na nieskończoność, to i migawka nie ucierpiała.
Po trzecie, do zdjęcia zazwyczaj zdejmuje się dekielki żeby pokazać przednią soczewkę obiektywu.
Kluczowym pytaniem jest czy sprzedawca daje możliwość sprawdzenia sprawności i zwrotu i ile woła.
FED 3 wersja OLIMPIJSKA
O właśnie, o migawkę mi chodziło:-)